Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Οι Έλληνες το "γύρισαν" στο ποδήλατο: Αυξήθηκαν κατά 40% οι πωλήσεις - Φοβούνται τις συγκοινωνίες

Ενας από τους κλάδους που «είδε» σημαντική άνθηση κατά το διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα -και τον κόσμο- ήταν αυτός του ποδηλάτου.

Οπως προκύπτει, παρά τα ειδικά μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την αύξηση στην επιβατική κίνηση, αρκετοί πολίτες φοβούνται να χρησιμοποιήσουν τις συγκοινωνίες και στρέφονται σε άλλα μέσα, όπως το ποδήλατο.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οι πωλήσεις των ποδηλάτων θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο λόγω των κινήτρων (επιδότηση) για την ηλεκτροκίνηση, που πρόκειται να ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα και θα αφορούν και τα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Στροφή στο ποδήλατο -Στο +40% οι πωλήσεις

«Είναι γεγονός ότι η αγορά ήταν απροετοίμαστη γι' αυτή τη ζήτηση. Οι Ελληνες έκαναν μεγάλη μεταστροφή στο ποδήλατο για να αποφύγων τον συνωστισμό στα ΜΜΕ» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η Μαρία Μαγειρέλη-Μόλχο, εκπρόσωπος εταιρείας εισαγωγής και εμπορίας ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη.

Η τάση για τα ποδήλατα ξεκίνησε το διάστημα της καραντίνας, καθώς μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με την επιλογή μετακίνησης 6, ωστόσο συνεχίζεται λόγω των ανησυχιών των πολιτών για τις συγκοινωνίες. «Αυτή η στροφή προς το ποδήλατο, όπως φαίνεται, ήρθε για να μείνει. Μόλις χθες εξαγγέλθηκαν δυο σημαντικά μέτρα για τον κλάδο. Η δημιουργία, άμεσα, ποδηλατοδρόμων, έστω προσωρινά και η εξαγγελία της επιδότησης της ηλεκτροκίνηση» προσέθεσε η κυρία Μαγειρέλη-Μόλχο.

Οπως είπε, η αύξηση στις πωλήσεις ποδηλάτων είναι περί το 40%, με τη ζήτηση να είναι μεγαλύτερη για τα παιδικά ποδήλατα, τα μέσα προστασίας (κράνη κ.λπ) αλλά και για τα οχήματα για ενηλίκους.


Πηγή
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.