HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Έτσι θα ταξιδεύουμε με πλοία: Έλεγχοι πριν τον απόπλου, πληρότητα στο 50%, πρόστιμα στους παραβάτες

Στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της πολιτικής του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας σχετικά με τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης, δίνοντας και το στίγμα του πολύ διαφορετικού τρόπου με τον οποία θα κινηθεί φέτος η ακτοπλοΐα.

Καταφέραμε να περιορίσουμε τα κρούσματα στα νησιά και υπάρχουν νησιά χωρίς κανένα κρούσμα, διασφαλίσαμε την επικοινωνία μεταξύ ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Και στη β΄φάση διαχείρισης της πανδημίας, που περιλαμβάνεται η άρση περιοριστικών μέτρων, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τις συμβουλές των ειδικών, εξήγησε ο υπουργός, προσθέτοντας πως το χρονοδιάγραμμα για ετοιμάζεται.

Ο κ. Πλακιωτάκης υπενθύμισε πως έως τις 18 Μαΐου ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης στα νησιά και αναφορικά με την επαναλειτουργία της ακτοπλοΐας, έκανε λόγο για πληρότητα επιβατών στο 50% αλλά και καμπίνες ανά έναν επιβάτη, εκτός κι αν πρόκειται για οικογένειες.



Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα θα λαμβάνει πρόστιμα, σημείωσε, ενώ δεν θα έχει και τη δυνατότητα να ταξιδέψει το εκάστοτε πλοίο, αφού θα γίνεται έλεγχος από το λιμενικό πριν τον απόπλου.

Ερωτηθείς για τα καλοκαιρινά μπάνια και τις παραλίες, ο κ. Πλακιωτάκης υπενθύμισε πως τα μπάνια επιτρέπονται σε μη οργανωμένες παραλίες τηρώντας αποστάσεις και πως εφόσον δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα το λιμενικό «θα κάνει τη δουλειά του».

Σχετικά με τις οργανωμένες παραλίες είπε πως περιμένουμε να γνωστοποιηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ασφάλεια των λουομένων.


Πηγή




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια