Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΕΡΕΥΝΑ: 55% λέει όχι στο άνοιγμα των σχολείων - Το 50% θεωρεί υπερβολικό το πρόστιμο για τις μάσκες

Εμπιστοσύνη και ικανοποίηση για τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, εκτίμηση πως η οικονομία θα ανακάμψει το έτος 2022 ή και αργότερα, διαφωνία για την επαναλειτουργία των σχολείων και σχετική αποδοκιμασία του προστίμου των 150 ευρώ για την μη χρήση μάσκας όπου επιβάλλεται.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν μεταξύ άλλων από την 7η έρευνα COVID CONTROL, την οποία υλοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων-ερευνών Interview σε πανελλαδικό δείγμα 1.300 ατόμων με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από τις 28/4/2020 έως τις 29/4/2020. Η πραγματοποίηση της έρευνας σέβεται απόλυτα το #Μένουμε Σπίτι και τα αποτελέσματα της εξάγονται με την χρήση όλων των διαθέσιμων τεχνολογικών μέσων για την ηλεκτρονική συμμετοχή των ερωτώμενων.

Ειδικότερα, θετικά/μάλλον θετικά κρίνει το 79% των ερωτώμενων την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο διάγγελμα του για την σταδιακή άρση των περιορισμών, έναντι 17% που διατηρεί αρνητική/μάλλον αρνητική στάση, ενώ το 4% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Το 70% κρίνει ως εφαρμόσιμες τις λεπτομερείς οδηγίες που δόθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς για την κυκλοφορία, το άνοιγμα της μικρής λιανικής, τις μετακινήσεις κλπ, έναντι του 23% που τις θεωρεί μη εφαρμόσιμες και του 7% που δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Στην ερώτηση: “Κατά την άποψη σας, πρόκειται για άρση μέτρων ή για επιβολή νέων και πιο επώδυνων;”, οι απαντήσεις είναι οι ακόλουθες: α) είναι άρση αναφέρει το 74%, β) είναι επιβολή νέων και πιο επώδυνων το 20% και γ) δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 6%.

Δεν θέλει την επαναλειτουργία των σχολείων το 55%

Το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων δεν βρίσκει σύμφωνο το 55% των ερωτώμενων, ενώ το 41% συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί και το 4% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Οι ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας αναφέρει το 58%, ενώ αρνητικά σε αυτό το ερώτημα τοποθετείται το 36% και δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 6%.

Υπερβολικό το πρόστιμο των 150 ευρώ για την μη χρήση μάσκας

“Διχασμός” υπάρχει στο θέμα του προστίμου των 150 ευρώ για την μη χρήση μάσκας όπου επιβάλλεται.

Η “πλάστιγγα” γέρνει προς το 50% που θεωρεί υπερβολικό το πρόστιμο, αλλά την ίδια στιγμή το 48% το θεωρεί σωστό μιας και πρόκειται για την δημόσια υγεία, ενώ το 2% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Σε κάθε περίπτωση, συνολικά τα νέα μέτρα είναι εφαρμόσιμα υποστηρίζει το 68%, έναντι του 26% που σημειώνει πως δεν είναι και του 6% που δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Πάντως, η καταληκτική ερώτηση της έρευνας αποκαλύπτει πως το 40% των ερωτώμενων εκτιμά πως η ελληνική οικονομία θα καταφέρει να ανακάμψει μετά το 2022.

Για το 2022 τοποθετεί την ανάκαμψη το 30%, για το 2021 το 27% και δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 3%.Ετικέτες , ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.