HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΕΡΕΥΝΑ: 55% λέει όχι στο άνοιγμα των σχολείων - Το 50% θεωρεί υπερβολικό το πρόστιμο για τις μάσκες

Εμπιστοσύνη και ικανοποίηση για τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, εκτίμηση πως η οικονομία θα ανακάμψει το έτος 2022 ή και αργότερα, διαφωνία για την επαναλειτουργία των σχολείων και σχετική αποδοκιμασία του προστίμου των 150 ευρώ για την μη χρήση μάσκας όπου επιβάλλεται.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν μεταξύ άλλων από την 7η έρευνα COVID CONTROL, την οποία υλοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων-ερευνών Interview σε πανελλαδικό δείγμα 1.300 ατόμων με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από τις 28/4/2020 έως τις 29/4/2020. Η πραγματοποίηση της έρευνας σέβεται απόλυτα το #Μένουμε Σπίτι και τα αποτελέσματα της εξάγονται με την χρήση όλων των διαθέσιμων τεχνολογικών μέσων για την ηλεκτρονική συμμετοχή των ερωτώμενων.

Ειδικότερα, θετικά/μάλλον θετικά κρίνει το 79% των ερωτώμενων την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο διάγγελμα του για την σταδιακή άρση των περιορισμών, έναντι 17% που διατηρεί αρνητική/μάλλον αρνητική στάση, ενώ το 4% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Το 70% κρίνει ως εφαρμόσιμες τις λεπτομερείς οδηγίες που δόθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς για την κυκλοφορία, το άνοιγμα της μικρής λιανικής, τις μετακινήσεις κλπ, έναντι του 23% που τις θεωρεί μη εφαρμόσιμες και του 7% που δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Στην ερώτηση: “Κατά την άποψη σας, πρόκειται για άρση μέτρων ή για επιβολή νέων και πιο επώδυνων;”, οι απαντήσεις είναι οι ακόλουθες: α) είναι άρση αναφέρει το 74%, β) είναι επιβολή νέων και πιο επώδυνων το 20% και γ) δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 6%.

Δεν θέλει την επαναλειτουργία των σχολείων το 55%

Το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων δεν βρίσκει σύμφωνο το 55% των ερωτώμενων, ενώ το 41% συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί και το 4% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Οι ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας αναφέρει το 58%, ενώ αρνητικά σε αυτό το ερώτημα τοποθετείται το 36% και δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 6%.

Υπερβολικό το πρόστιμο των 150 ευρώ για την μη χρήση μάσκας

“Διχασμός” υπάρχει στο θέμα του προστίμου των 150 ευρώ για την μη χρήση μάσκας όπου επιβάλλεται.

Η “πλάστιγγα” γέρνει προς το 50% που θεωρεί υπερβολικό το πρόστιμο, αλλά την ίδια στιγμή το 48% το θεωρεί σωστό μιας και πρόκειται για την δημόσια υγεία, ενώ το 2% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Σε κάθε περίπτωση, συνολικά τα νέα μέτρα είναι εφαρμόσιμα υποστηρίζει το 68%, έναντι του 26% που σημειώνει πως δεν είναι και του 6% που δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Πάντως, η καταληκτική ερώτηση της έρευνας αποκαλύπτει πως το 40% των ερωτώμενων εκτιμά πως η ελληνική οικονομία θα καταφέρει να ανακάμψει μετά το 2022.

Για το 2022 τοποθετεί την ανάκαμψη το 30%, για το 2021 το 27% και δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 3%.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια