Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

5 ΜΑΪΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΑΙΑΣ - ΜΑΙΕΥΤΗ

Από το 1991, με απόφαση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και με Πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (Ι.C.M).,καθιερώθηκε παγκοσμίως, η 5η Μαΐου, ως ημέρα εορτασμού της Μαίας και του Μαιευτή.

Οι μαίες, διαδραματίζουν πρωταρχικό ρόλο στην προώθηση του φυσιολογικού τοκετού. Διατηρώντας την ορθή προσέγγιση κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, η μαία παρέχει ποιοτική φροντίδα βασισμένη στις ανάγκες της κάθε γυναίκας.

Δίπλα σε κάθε γυναίκα που μένει έγκυος, γεννάει και θηλάζει το παιδί της, βρίσκεται πάντοτε μια Μαία ή ένας Μαιευτής, έτοιμοι να της προσφέρουν την υποστηρικτική και επιστημονική βοήθεια, με σκοπό τη δημιουργία υγιών οικογενειών και ατόμων, συστατικά απαραίτητα για μια υγιή και ακμάζουσα κοινωνία.

H αποστολή της Μαίας είναι μεγάλη, ιερή και εκτιμήσιμη. Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι προτού ο Δημιουργός εμπιστευτεί το νέο άνθρωπο, το βρέφος, στους φυσικούς του προστάτες τους γονείς, το εμπιστεύεται στη Μαία. Αυτή πρώτη έχει τη μεγάλη τιμή να το υποδεχτεί. Αυτή θα δει τα πρώτα του σκιρτήματα, τους πρώτους παλμούς της νέας καρδιάς. Αυτή θα του παράσχει τις πρώτες βοήθειες τις τόσο απαραίτητες.

Και αυτή θα αναφωνήσει πρώτη «άρρεν» ή «θήλυ».

                        Με τα χέρια της σαν πρώτο λίκνο, σαν ιερή φάτνη, πριν παντός άλλου,
                        αυτή πρώτη εναγκαλίζεται τη νέα ύπαρξη και υποδέχεται τη νέα ψυχή.

Χρόνια Πολλά στις Μαίες και τους Μαιευτές που και εν μέσω της πανδημίας Covid-19, είναι στην πρώτη γραμμή για τις έγκυες, τις λεχώνες, τις θηλάζουσες μητέρες, τα νεογνά.

  Οι Μαίες του ΓΝ Κατερίνης                                                               O Διοικητής του ΓΝ Κατερίνης

                                                                                                                     Γεώργιος Χατζηγεωργίου


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.