Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 7 Μαΐου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

7 Μαΐου

Γεγονότα

1956-Θεμελιώνεται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους Βαρνάβα ο Ιερός Ναός Αγ. Γεωργίου στον Μακρύγιαλο. (Ορθόδοξος Επιστασία)


1959-Ενώπιον του Νομάρχη Πιερίας Κωνσταντίνου Ναλμπάντη ορκίζονται οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι των δήμων Κατερίνης, Αιγινίου και Κολινδρού. (Νέα Εποχή, 15-5-1959, σελ. 4)

1961-Διεξάγεται στη Μεσαία Μηλιά το 4ο συνέδριο Κοινοτικής Αναπτύξεως Πιερίας. (Νέα Εποχή, 16-5-1961, σελ. 6)

1965-Με απόφαση του Πρωτοδικείου Κατερίνης αναγνωρίζεται το καταστατικό του συλλόγου με την επωνυμία Αθλητικός Μορφωτικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Άνω Αγιάνη Τούμπα Κατερίνης “Η Πίνδος” με έδρα τον Άνω Αγιάνη (Τούμπα). (Μακεδονικός Αγών, 11-5-1965, σελ. 4)

1966-Έπειτα από απόφαση του Νομάρχη Πιερίας Κωνσταντίνου Οιχαλιώτη εγκρίνεται το σχέδιο για την κατασκευή σφαγείων στην Κοινότητα Πλαταμώνα. (Νέα Εποχή, 7-5-1966, σελ. 1)

2009-Στην εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης βρίσκεται, μετά από παραγγελία του Γ. Σανιδά, ο φάκελος ακόμη μίας υπόθεσης που αφορά διεκδίκηση γης. Πρόκειται για έκταση που υπερβαίνει τα 50.000 στρέμματα, στην περιοχή του ανατολικού Ολύμπου και την οποία εδώ και χρόνια διεκδικούν από τη μία ο δήμος Λιτοχώρου και από την άλλη η Μονή Αγίου Διονυσίου.  (enet.gr, 7-5-2009)

Έφυγαν

1954-Πεθαίνει η γνωστή μαία της Κατερίνης, Φαιναρέτη Παπαγεωργίου. Την κηδεία της παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας Βορείου Ελλάδας Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, ο Νομάρχης Πιερίας Θεμιστοκλής Μπάλλας, ο βουλευτής Δημήτριος Δημάδης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Δημήτριος Βακάλης και άλλοι επίσημοι.(Μακεδονικός Αγών 9-5-1954, σελ. 4)

Έγιναν κι αυτά

1955-Διενεργείται για δεύτερη συνεχή ημέρα στην Κατερίνη ο έρανος υπέρ των σεισμοπλήκτων του Βόλου. Η μικρή Καίτη Νίτση προσέφερε προς την επιτροπή εράνου ολόκληρο τον κουμπαρά της, που περιείχε 78 δραχμές, αποτελώντας παράδειγμα προς όλους, όπως υπογραμμίζει ο “Μακεδονικός Αγών” (2-5-1955, σελ. 1).

1961-Τελείται στο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω (στο Μετόχι) ο γάμος του Διονυσίου Γραίκου, ιδρυτικού μέλους και ταμία του τμήματος ΕΟΣ Κατερίνης με την Ελένη Τυφλίδου από τη Βέροια. Το μυστήριο ευλογεί ο αρχιμανδρίτης Ιωάννης Κατσιμίγας. (Νέα Εποχή, 16-5-1961, σελ. 2)

1966-Επιμελήτρια του Δικαστηρίου Ανηλίκων Κατερίνης (νεοσύστατη υπηρεσία) τοποθετείται η μετατεθείσα από την Καρδίτσα Νίκη Χασιώτου, δικηγόρος. (Νέα Εποχή, 7-5-1966, σελ. 4)
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.