Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Σε μπελάδες ο 94χρονος πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν

Μια Γερμανίδα δημοσιογράφος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του πρώην προέδρου της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, με την κατηγορία ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά στα τέλη του 2018, αγγίζοντας κατ’ επανάληψη τους γλουτούς της.

Η 37χρονη Αν-Κατρίν Στράκε επιβεβαίωσε την πληροφορία που ανέφεραν χθες το βράδυ η γαλλική εφημερίδα Le Monde και η γερμανική Suddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης WDR, ο πρώην πρόεδρος (1974-1981) και νυν μέλος του Συνταγματικού Συμβουλίου, την άγγιξε τρεις φορές στους γλουτούς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο γραφείο του στο Παρίσι, τον Δεκέμβριο ου 2018. «Αποφάσισα να αφηγηθώ την ιστορία μου επειδή πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι ένας πρώην πρόεδρος της Γαλλίας παρενόχλησε σεξουαλικά μια δημοσιογράφο, δηλαδή εμένα, έπειτα από μια συνέντευξη», εξήγησε η ίδια μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η μήνυση κατατέθηκε στην εισαγγελία του Παρισιού στις 10 Μαρτίου φέτος. Η Στράκε έχει τη στήριξη του εργοδότη της που ερεύνησε ανεξάρτητα το θέμα.

Ούτε η εισαγγελία, ούτε το περιβάλλον του Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Η συνέντευξη δόθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2018, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τη γέννηση του Χέλμουτ Σμιτ, ο οποίος ήταν καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας την ίδια περίοδο που ο 94χρονος σήμερα ντ’ Εστέν ήταν πρόεδρος της Γαλλίας.

«Μετά τη συνέντευξη, ζήτησα να τραβήξουμε μια φωτογραφία με τον κ. ντ’ Εστέν και τους συναδέλφους μου. Τη φωτογραφία τράβηξε η βοηθός του που ήταν στο δωμάτιο. Ήμουν όρθια στ’ αριστερά του ντ’ Εστέν και, κατά τη διάρκεια, εκείνος έβαλε το χέρι του στη μέση μου και κατόπιν το κατέβασε προς τους γλουτούς μου και το άφησε εκεί», αφηγήθηκε η Στράκε. Το ίδιο πράγμα επαναλήφθηκε δύο φορές στη συνέχεια: ενώ τραβούσαν μια δεύτερη φωτογραφία και μετά, καθώς ο πρώην πρόεδρος της έδειχνε παλιές φωτογραφίες του ίδιου με άλλους ηγέτες και με μέλη της οικογένειάς του.

«Προσπάθησα να τον απωθήσω, αλλά δεν τα κατάφερα», πρόσθεσε.

Για να ξεφύγει από αυτήν την «πολύ εξευτελιστική» κατάσταση, η Στράκε είπε ότι ζήτησε τη βοήθεια του εικονολήπτη της ο οποίος έριξε ένα αμπαζούρ και έβαλε μια καρέκλα ανάμεσα σ’ εκείνην και τον πρώην πρόεδρο για να προκαλέσει «αντιπερισπασμό».

Επιστρέφοντας στο γραφείο της, εξήγησε την κατάσταση στην διεύθυνση του καναλιού. «Η WDR στήριξε την Αν-Κατρίν Στράκε αφότου έγινε γνωστό αυτό το επεισόδιο, ακόμη και όταν αποφάσισε να καταθέσει μήνυση», είπε μια εκπρόσωπος της δημόσιας τηλεόρασης.


ΠηγήΕτικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.