Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ποιος κορωνοϊός; - Αυτές είναι δέκα από τις πιο αλλόκοτες ασθένειες

Μερικές ασθένειες, είτε οφείλονται σε λοίμωξη είτε σε διαταραχή της λειτουργίας κάποιου συστήματος του οργανισμού, είναι πραγματικά πολύ παράξενες και φυσικά εξαιρετικά σπάνιες.
Δείτε δέκα από αυτές που ξεχωρίζουν για το πόσο σπάνιες και... αλλόκοτες είναι:
1. Το Σύνδρομο του Εσωτερικού Ζυθοποιείου
Μια λοίμωξη από μύκητα έχει σαν αποτέλεσμα να μετατρέπεται οποιαδήποτε τροφή σε αλκοόλ. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο βρίσκεται σε μια κατάσταση μόνιμης μέθης.
2. Το «Σύνδρομο της Έκπληξης» (υπερεκπληξία)
Η πάθηση χαρακτηρίζεται από τον αυξημένο μυϊκό τόνο και την υπερβολική εγρήγορση, με αποτέλεσμα το άτομο να «παγώνει» και να λιποθυμά όταν ξαφνιάζεται (π.χ. από δυνατούς ήχους).
3. Αναλγησία
Όπως δηλώνει και ο ίδιος ο όρος, πρόκειται για την πλήρη αδυναμία του ατόμου να αισθανθεί πόνο. Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς το άτομο δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τη σοβαρότητα ενός τραυματισμού ή ενός εγκαύματος.
4. Γαστρόσχιση ή γαστροσχιστία
Τα μωρά που πάσχουν από την πάθηση έχουν μια τρύπα στο στομάχι τους η οποία δεν κλείνει όταν αναπτύσσεται το έμβρυο, με αποτέλεσμα τα σπλάχνα να βρίσκονται έξω από το σώμα.
5. Μυϊκή υπερτροφία
Δυσλειτουργία της ορμόνης που εμποδίζει την υπερβολική ανάπτυξη των μυών, με αποτέλεσμα το μυϊκό σύστημα να αναπτύσσεται ανεξέλεγκτα.
6. Σύνδρομο Cotard ή «Σύνδρομο του Πτώματος»
Πρόκειται για ψυχικό νόσημα. Ο πάσχων νομίζει ότι έχει πεθάνει και είναι πολύ πιθανό να περιφέρεται τακτικά σε νεκροταφεία ώστε να περιτριγυρίζεται από «δικούς του ανθρώπους».
7. Σύνδρομο Ross
Το άτομο δεν ιδρώνει καθόλου, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος υπερθέρμανσης του οργανισμού.
8. Νόσος Urbach-Wiethe
Όσοι πάσχουν από τη νόσο, συνήθως δεν είναι σε θέση να αισθανθούν καθόλου φόβο.
9. Σύνδρομο Επίμονης Ερωτικής Διέγερσης
Νευρολογική πάθηση που συνεπάγεται τη συνεχή διέγερση των γεννητικών οργάνων της γυναίκας ή του άντρα.
10. Βλάβη στη βασική-έξω αμυγδαλή του εγκεφάλου
Χαρακτηρίζεται από τη διαστρεβλωμένη αντίληψη της εμπιστοσύνης, με αποτέλεσμα το άτομο να γίνεται εξαιρετικά γενναιόδωρο, σε σημείο που μπορεί να καταστραφεί οικονομικά ή να εξαπατηθεί από επιτήδειους.
Πηγή: onmed.gr


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.