Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Περαιτέρω διευκολύνσεις για την πληρωμή των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες ζητά το Επιμελητήριο Πιερίας μέσω επιστολής προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης

Την τρίμηνη παράταση των προθεσμιών πληρωμής των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς και τις Τράπεζες καθώς και την παράταση της επιδότησης των ενοικίων τους για το ίδιο χρονικό διάστημα προτείνει μέσω επιστολής προς τους Υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο πρόεδρος του Επιμελητήρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, με αφορμή την επανέναρξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων και την ανάγκη για περαιτέρω στήριξη των επαγγελματιών.

Παράλληλα το Επιμελητήριο επανέρχεται  στην πρότασή του για χρηματοδότηση των επιταγών και των αντίστοιχων τιμολογίων των επιχειρησέων με τη μορφή FACTORING εγγυημένου από το Κράτος.

“Με αφορμή την επανέναρξη των επιχειρήσεων θέλω να επαναλάβω, απευθυνόμενος στους συναδέλφους, ότι και σε αυτό τον αγώνα είμαστε δίπλα στην καθεμία και στον καθένα επαγγελματία, όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Τώρα που ο αγώνας για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υείας κερδήθηκε, ήρθε η ώρα να κερδίσουμε το στοίχημα της Οικονομίας. Το Επιμελητήριο Πιερίας, αντιλαμβανόμενο από την πρώτη στιγμή το μέγεθος των επιπτώσεων της πανδημίας και του lockdown, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα Υπουργεία, καταθέτοντας στοχευμένες προτάσεις που θα διευκολύνουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Έτσι, σε συνέχεια των παρεμβάσεών μας, προτείνουμε να παραταθεί κατά τρεις μήνες η προθεσμία αποπληρωμής των εισφορών προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες, όπως και να παραταθεί για το ίδιο χρονικό διάστημα η επιδότηση του ενοικίου. Παράλληλα, επιμένουμε ότι θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν οι επιταγές και τα αντίστοιχα τιμολόγια των επιχειρήσεων με τη μορφή FACTORING” σημειώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου   καλώντας τους επαγγελματίες να επιδείξουν ψυχραιμία και να αγωνιστούν με αισιοδοξία για την επόμενη μέρα.

Χατζηχριστοδούλου: Τώρα που ο αγώνας για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας κερδήθηκε πάμε να κερδίσουμε το στοίχημα της Οικονομίας

Το πλήρες κείμενο της επιστολής προς τα Υπουργεία:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Χρ. Σταϊκούρα και ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ κ. Αδ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.
Κοιν: Βουλευτές, ΚΕΕΕ, Επιμελητήρια

Θέμα: Ομαλή και Δημιουργική επανεκκίνηση της Οικονομίας 

Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή την από 11-05-2020 επανέναρξη της λειτουργίας μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων ,οι οποίες σχεδόν από διμήνου ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους, λόγω της πανδημίας COVID 19, σας εκφράζουμε, ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας ,το κοινό αίσθημα ικανοποίησης που διακατέχει τα μέλη μας για την επιτυχή αντιμετώπιση, από υγειονομικής πλευράς, της πανδημίας και ταυτοχρόνως την ανησυχία της για τις  οικονομικές συνέπειες της επώδυνης υποχρεωτικής αργίας, που απειλούν να ανατρέψουν ό,τι θετικό πέτυχε, με πολύ κόπο, η κυβέρνηση στον κρίσιμο τομέα της Οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Χάρη στα ρεαλιστικά και επιτυχημένα μέτρα στήριξης, που έγκαιρα θεσπίσατε, ο κόσμος του επιχειρείν, παρέμεινε ζωντανός και αισιόδοξος.
Αυτό που αναμένει τώρα από εσάς, είναι η επιτυχημένη ολοκλήρωση και υλοποίηση του σχεδιασμού για τη διάσωση της Ελληνικής Οικονομίας και την επανεκκίνησή της με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, εκτιμούμε ότι είναι απαραίτητο να επανέλθουμε στις διατυπωμένες, στην από 18/03/2020 επιστολή μας προς εσάς, προτάσεις μας, οι οποίες οφείλουμε να ομολογήσουμε, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, εισακούστηκαν.

Επειδή η επαναδραστηριοποίηση του συνόλου των επιχειρήσεων, πραγματοποιείται σταδιακά και με αργούς ρυθμούς, είναι πρακτικά αδύνατον για όσες επιχειρήσεις επαναλειτουργήσουν να δημιουργήσουν τα έσοδα εκείνα που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι του δημοσίου, των ασφαλιστικών φορέων, τραπεζών και των προμηθευτών τους, παρά τις παρατάσεις των προθεσμιών που έχετε ορίσει.

Γι’αυτό, λοιπόν, με γνώμονα την κοινή λογική της αγοράς,  επιμένουμε και προτείνουμε τα ακόλουθα:

Πρώτον: Τρίμηνη παράταση των προθεσμιών πληρωμής των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο ,τους Ασφαλιστικούς φορείς και τις Τράπεζες, από την ημερομηνία επανέναρξης της λειτουργίας τους.

Δεύτερον: Διατήρηση για το ίδιο χρονικό διάστημα της επιδότησης των ενοικίων.

Τρίτον: Χρηματοδότηση των επιταγών και των αντιστοίχων τιμολογίων των επιχειρήσεων με τη μορφή FACTORING εγγυημένου από το κράτος.

Ευελπιστώντας ότι οι προτάσεις μας θα συνεχίσουν να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν, πιστεύουμε ότι εμείς θα είμαστε οι τελικοί νικητές στον κοινό μας αγώνα για την επιβίωση της Ελληνικής Οικονομίας και τη συνοχή της κοινωνίας

Με τιμή 

Ο Πρόεδρος
Ηλίας Χατζηχριστοδουλου
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.