Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Δάσκαλοι: "Δεν θέλουμε κλειστά Δημοτικά - Να συνεχιστεί η σχολική διαδικασία"

"Όλο αυτό διάστημα νομίζω ότι όλοι έχουμε καταλήξει στο ότι οι ειδικοί θα πρέπει να αποφασίζουν για κάθε θέμα. Εφόσον οι ειδικοί κρίνουν ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, ας ανοίξουν” σχολίασε ο Σταύρος Πετράκης, Γενικός Γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στον ΘΕΜΑ 104,6 και στους Γιάννη Μακρυγιάννη και Βασίλη Αδαμόπουλο.

Ο κ. Πετράκης εξήγησε ότι “το κλειστό σχολείο έχει πολλά ταξικά χαρακτηριστικά”, αφού δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στα παιδιά των φτωχών παρά των πλουσίων. Την ίδια στιγμή, “τα παιδιά στα δημοτικά σχολεία είναι πολύ μικρά. Δεν μπορούν να τηρήσουν αποστάσεις” σημείωσε ο Γ.Γ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι μικρές σχολικές αίθουσες και οι στενοί διάδρομοι δεν ενδείκνυνται για την επιστροφή στα σχολεία υπό αυτές τις συνθήκες.

“Εδώ μιλάμε για μικρά παιδιά τα οποία έχουν βιώσει καταστάσεις εγκλεισμού” επεσήμανε ο κ. Πετράκης, εστιάζοντας και στον ψυχολογικό παράγοντα, με τον ίδιο όμως να σημειώνει ότι “η σχολική διαδικασία θα πρέπει να συνεχιστεί”. Αναφερόμενος στους τρόπους αναπλήρωσης του σχολικού έτους, “προφανώς ένας τρόπος είναι και η παράταση του εκπαιδευτικού έτους. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα” τόνισε ο Γ.Γ. της ΔΟΕ, δηλώνοντας βέβαιος ότι οι δάσκαλοι “θα ακολουθήσουν” τους ειδικούς.

Παράλληλα, ο κ. Πετράκης διευκρίνισε πως “εμείς αναγνωρίζουμε ότι τα σχολεία μπορεί να είναι κλειστά, αλλά η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται με σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση παρότι δεν αντικαθίσταται η διά ζώσης διαδικασία”. Απαντώντας και στην κριτική που δέχεται ο κλάδος για τη στάση του στη διάρκεια της πανδημίας, μεταξύ των οποίων και του Γρηγόρη Ψαριανού, “αν ένας τόσο χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία, ένας ογκόλιθος μιλάει, εμείς πρέπει να σιωπούμε”, ανέφερε.


ΠηγήΔημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.