Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πώς να κάνεις τον πιο νόστιμο σπιτικό πουρέ

Όλοι αγαπούν τον πραγματικό πουρέ, αυτή τη χειροποίητη λιχουδιά που φτιάχνεται από ανθρώπους με μεράκι για τη μαγειρική.

Μόνο που η αγάπη δεν δικαιώνει πάντα το αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί υπάρχουν πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά και αρκετά λάθη να γίνουν στην πορεία.

Ένα τέτοιο λάθος είναι το μη αλάτισμα του νερού στο οποίο βράζουμε τις πατάτες. Οι πατάτες απορροφούν νερό και αλάτι όταν βράζουν, φτάνει να το προσθέσεις.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ξεκινάμε με κρύο νερό. Καλύπτουμε τις πατάτες με κρύο νερό, προσθέτουμε αλάτι και τις βράζουμε. Αν ξεκινήσουμε με ήδη ζεστό νερό, τότε δεν θα μαγειρευτούν ομοιόμορφα.

Πριν την πολτοποίησή τους, οι πατάτες πρέπει να είναι στεγνές. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να τις ξαναζεστάνουμε στο μάτι, ώστε να στεγνώσουν ακόμα περισσότερο.

Όσο για το βούτυρο, πρέπει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το λιώσουμε στις ζεστές πατάτες.

Αλλά και το ίδιο το λιώσιμο θέλει την υπομονή του. Δεν τις πολτοποιούμε ούτε πολύ δυνατά ούτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς θα βγάλουν πολύ άμυλο και το μείγμα θα γίνει κολλώδες.

Χάρη και απαλότητα χρειάζεται, ώστε να επιβραβευτούμε με έναν ελαφρύ και αφράτο πουρέ...Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.