HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο Δήμος Κατερίνης και η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους προωθούν την κομποστοποίηση και ωφελούν το περιβάλλον

Τον αυτόνομο μηχανικό κομποστοποιητή που εγκατέστησε ο Δήμος Κατερίνης στο χώρο των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος παρουσίασε το πρωί του Σαββάτου 16 Μαΐου στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος.

Η χρήση του κομποστοποιητή αφορά στη μείωση των αστικών αποβλήτων, πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Κατερίνης ως επικεφαλής εταίρος, στο πλαίσιο του έργου BIOWASTE: «Αξιοποίηση Συστημάτων Πληρώνω ότι Πετώ και Αυτόνομοι Μηχανικοί Κομποστοποιητές στη Διαχείριση Βιοαποβλήτων Τουριστικών Περιοχών», του Προγράμματος Interreg IV Balkan Mediterranean 2014 – 2020.

Ο συγκεκριμένος κομποστοποιητής που έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία στο χώρο των Ιδρυμάτων στον Σβορώνο Πιερίας κατόπιν και της ανάλογης εκπαίδευσης του προσωπικού και των εθελοντών των φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς Μητροπόλεως, έχει ως στόχο να παραλαμβάνονται απευθείας τα παραγόμενα βιοαπόβλητα με απόλυτα βιολογικό και φυσικό τρόπο από το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, τα Καθημερινά Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος» και τον Ξενώνα. Το παραγόμενο άριστης ποιότητας κομπόστ που δημιουργείται θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα για την κάλυψη μέρους των αναγκών της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και των χώρων πρασίνου του Δήμου.


Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κουκοδήμο για την επιλογή των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της τοπικής Εκκλησίας και τη σημαντική στήριξη που επιδεικνύει στη βελτίωση της λειτουργικότητας όλων των κοινωνικών  δομών της Ιεράς Μητροπόλεως, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα η Ιερά Μητρόπολή μας και ο Δήμος Κατερίνης προχωράμε ένα βήμα παρακάτω, εφαρμόζοντας έναν καινοτόμο τρόπο ανακύκλωσης. Θέτουμε σε λειτουργία τον αυτόνομο μηχανικό κομποστοποιητή για τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων των Καθημερινών Συσσιτίων της τοπικής Εκκλησίας, του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου και του Ξενώνα μας. Βασική προτεραιότητα όλων είναι η προστασία και η φροντίδα του Περιβάλλοντος, το οποίο είναι συνυφασμένο με τη ζωή, την καθημερινότητα και την ίδια μας την ύπαρξη».

Από την πλευρά τoυ ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος επεσήμανε τη σημασία και το ρόλο του κομποστοποιητή στον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αναφέροντας μεταξύ άλλων: «μέσα από την εφαρμογή σύγχρονων ορθολογικών μεθόδων διαχείρισης απορριμμάτων δημιουργούμε μια πόλη α­ει­φό­ρο και φι­λι­κή προς τους πο­λί­τες. Η εγκατάσταση του κομποστοποιητή στις φιλανθρωπικές δομές της Ιεράς μας Μητροπόλεως αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας με πολλαπλά οφέλη στο περιβάλλον και στην κοινωνία».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια