Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

"Να καταβληθεί έκτακτο επίδομα και στους εργατοτεχνίτες/ εργάτες ιδιωτικού δικαίου που απασχολούνται στο υπ.Πολιτισμού"

Την καταβολή ειδικού επιδόματος 800 ευρώ και στους εργατοτεχνίτες/εργάτες ιδιωτικού δικαίου, που απασχολούνται στο Υπουργείο Πολιτισμού, ζητά η Ένωση Έκτακτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μακεδονίας- Θράκης.

Όπως επισημαίνει η Ένωση σε ανακοίνωσή της, "θεωρούμε ότι η ρύθμιση για καταβολή επιδόματος 800€ των ειδικών κατηγοριών, όσον αφορά στην ειδικότητα των οικοδόμων είναι ελλιπής".

"Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν προβλεφθεί οι περιπτώσεις των εργατών/εργατοτεχνιτών, που απασχολούνται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Υπουργείο Πολιτισμού", διευκρινίζει.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Ως ΕΝΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Ε.Ε.Π.ΥΠ.ΠΟ.), που ανήκουμε στη δύναμη της ΓΣΕΕ, θεωρούμε ότι η ρύθμιση για καταβολή επιδόματος 800€ των ειδικών κατηγοριών, όσον αφορά στην ειδικότητα των οικοδόμων είναι ελλιπής. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν προβλεφθεί οι περιπτώσεις των εργατών/εργατοτεχνιτών, που απασχολούνται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι ειδικότητες αυτές, όπως προβλέπεται εκ του νόμου, ασφαλίζονται με το πακέτο κάλυψης 822, λόγω της εξαρτημένης εργασίας με το φορέα απασχόλησης, και συνεπώς δεν προβλέπεται να λαμβάνουν δωρόσημο από το ΙΚΑ. Ωστόσο, όπως προβλέπεται εκ του νόμου, λαμβάνουν κανονικά το εποχικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Ως Ε.Ε.Π.ΥΠ.ΠΟ. θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ώστε οι ειδικότητες αυτές, να λάβουν το έκτακτο επίδομα των 800€. Δεν θα πρέπει να αμελούμε ότι οι εν λόγω ειδικότητες αφορούν εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου, απασχολούνται στο Υπουργείο Πολιτισμού, ασφαλίζονται με το πακέτο κάλυψης 822 και ανήκουν σε σωματεία, που εκπροσωπούνται στη ΓΣΕΕ.

Προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να έχουν τη δυνατότητα λήψης του επιδόματος των 800€, οι προϋποθέσεις θα πρέπει να είναι οι εξής:

1. Εργαζόμενοι που έλαβαν το ειδικό εποχικό βοήθημα του άρθρου 22 του ν. 1836/1989 κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2019 - Νοεμβρίου 2019.

2. Εργαζόμενοι που είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι από 01-01-2020 έως 30-04-2020.

Επισημαίνουμε ότι όσον αφορά το δωρόσημο από το ΙΚΑ για το Πάσχα του 2020, η λήψη του οποίου τίθεται ως προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος των 800€ στους οικοδόμους, θα πρέπει να αφαιρεθεί για τους οικοδόμους/εργατοτεχνίτες, που απασχολούνται στο Υπουργείο Πολιτισμού, διότι εκ του ασφαλιστικού πακέτου κάλυψης (κωδ. 822) οι εργαζόμενοι αυτοί δεν το λαμβάνουν".


Πηγή


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.