Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η τεχνολογία της τηλεδιάσκεψης «σκόνταψε» στον Δήμο Κατερίνης

Τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας, ο τρόπος επικοινωνίας έχει αλλάξει σε πάρα πολλούς δήμους. Συσκέψεις, συναντήσεις και συνεδριάσεις γίνονται πλέον με τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συζητηθούν θέματα και να ληφθούν απαντήσεις και πρωτοβουλίες,,

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Κατερίνης διαθέτει το πρόγραμμα e-meeting – διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεσυνεργασίας - που παρέχει την δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, αλλά και το ότι η ΚΕΔΕ είχε εξασφαλίσει από τέλη Μαρτίου τη λειτουργία του συστήματος τηλεδιάσκεψης μέσω του συστήματος Webexe meeting, δωρεάν, μέσω του οποίου οι Δήμοι οργανώνουν τηλεδιασκέψεις για τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των επιτροπών, στον Δήμο Κατερίνης ουδείς ασχολήθηκε με την εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών, ή απλά αδιαφόρησαν.

Αποτέλεσμα, από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2020 με φυσική παρουσία όλων των Δημοτικών Συμβούλων, έκτοτε δεν είχαμε τη δυνατότητα ως Δημοτικοί Σύμβουλοι να συμμετέχουμε ξανά, με αποτέλεσμα να μην έχουν φωνή οι δημοτικοί σύμβουλοι και να μην μπορεί να γίνει γόνιμη συζήτηση και ενημέρωση. Η τελευταία πρόσκληση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ για τη συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη, αναφέρει ότι πρόκειται να γίνει με τηλεδιάσκεψη, πράγμα που ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί επιτέλους, μετά από δυόμιση μήνες «αποκλεισμού» των Δημοτικών Συμβούλων.

Ο συνδυασμός μας «Πολίτες σε Δράση», μπροστά στην αδυναμία της Διοίκησης να εξασφαλίσει έως ένα βαθμό την εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων, προτείνει να χρησιμοποιηθεί η αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Κατερίνης «Εκάβη» για τις επόμενες συνεδριάσεις με την φυσική παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα ασφάλειας, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Άλλωστε η αίθουσα έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου όταν κρίθηκε αναγκαίο, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.


ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗΕτικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.