Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ανοίγουν σήμερα κολυμβητήρια - ανοιχτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις

Ανοιχτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και τα κολυμβητήρια για αθλητές άνω των 13 ετών (ένας αθλητής ανά 30 τ.μ.), μόνο για ατομικές προπόνησης (επιτρέπεται η χρήση μπάλας), ανοίγουν σήμερα, Δευτέρα, τηρώντας πάντα τις εντολές της Επιτροπής Ειδικών του Υπ. Υγείας και τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα της Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α.

-ΑΘΛΗΤΕΣ όλων των σωματείων από 13 ετών και πάνω.

-Ατομικές προπονήσεις σε ανοιχτές και κλειστές εγκαταστάσεις (όχι ομαδική προπόνηση, αλλά ναι στην προπόνηση με μπάλα).

-Κολυμβητήρια (ανοιχτά και κλειστά).

-Ποσοτικούς περιορισμούς: Σε ανοιχτούς μεγάλους αθλητικούς χώρους έως 80 άτομα, σε ανοιχτούς και κλειστούς μικρούς αθλητικούς χώρους (γηπεδάκια μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ) ΕΝΑ (1) άτομο ανά 30 τ.μ.

-Ποσοτικούς περιορισμούς και στις πισίνες (50άρες, 33άρες, 25άρες) ανά διαδρομή.

-Υποψηφίους για ΣΕΦΑΑ, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Λιμενικό, Πυροσβεστική.

Η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Σηµαντικός ο προ-αγωνιστικός Ιατρικός Έλεγχος

 Ο προ-αγωνιστικός ιατρικός έλεγχος είναι σηµαντικός, πριν ξεκινήσει ο κάθε αθλητής προπονήσεις, µετά από ένα τόσο µεγάλο διάστηµα αποχής και πανδηµίας. Όλοι οι αθλητές και αθλούµενοι της Β’ Φάσης θα πρέπει να προσκοµίσουν σχετική ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού. Εάν κάποιος έχει νοσήσει από Covid-19 και επιθυµεί να αθληθεί εντατικά, η ιατρική εξέταση θα πρέπει να γίνεται ειδικά από καρδιολόγο, καθώς ο ιός µπορεί να προκαλέσει καρδιακές βλάβες. Σχετικές οδηγίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραµµατείας Αθλητισµού.

Πώς θα γίνεται η πρόσβαση στην προπόνηση

Σε κάθε εγκατάσταση υπάρχει µία είσοδος και έξοδος στην οποία καταγράφονται οι εισερχόµενοι και εξερχόµενοι µε τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσµατος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ.

Πώς θα οργανώνονται οι προπονήσεις

Το πρώτο διάστηµα συνιστάται οι προπονήσεις να διαρκούν περίπου µία ώρα. Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισµός των εισερχόµενων και των εξερχόµενων αθλητών κρίνεται σκόπιµο να υπάρχει ένα κενό περίπου 20’ µεταξύ των προπονήσεων του κάθε γκρουπ. Προτείνεται ο προγραµµατισµός των προπονήσεων να γίνεται έτσι, ώστε σε κάθε µία ώρα προπόνησης να αναλογούν 75’-90’ λεπτά χρήσης της εγκατάστασης, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος (π.χ. 20΄) για την έξοδο και είσοδο των αθλητών, την απολύµανση των χώρων, όπου απαιτείται και την αποφυγή συνάντησης των εισερχόµενων µε τους αθλητές που εξέρχονται από την αθλητική εγκατάσταση.

Στις πρώτες προπονήσεις είναι σκόπιµο οι προπονητές να αφιερώνουν 15’-20’ στην αρχή για να περιγράφουν και εξηγούν στους αθλητές τις νέες συνθήκες προπόνησης και τις νέες συνήθειες που πρέπει να αποκτήσουν, αφού συµβουλευθούν τις Οδηγίες Ασφαλούς Άσκησης της Γενικής Γραµµατείας Αθλητισµού καθώς και τις οδηγίες της αντίστοιχης Οµοσπονδίας που υπάρχουν στην ενότητα «Ειδικά Πρωτόκολλα Αθληµάτων» στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ.

Οι προπονητές πρέπει να σχεδιάζουν την προπόνηση έτσι, ώστε να τηρούνται οι όροι ασφαλούς άσκησης και να µεριµνούν για την τήρησή τους, δίνοντας έµφαση κυρίως στην επαρκή διασπορά των αθλουµένων στο χώρο, στην αποφυγή των επαφών και στη χρήση µόνο του ατοµικού εξοπλισµού από κάθε αθλητή.

Η χρήση µπάλας είναι αποκλειστικά ατοµική, οι αθλητές δεν αλλάζουν πάσες ούτε χρησιµοποιούν µπάλα άλλου συµπαίκτη. Σε περίπτωση που η προπόνηση γίνεται σε γκρουπ αθλητών, προτείνεται οι συνθέσεις των διαφόρων γκρουπ να µένουν σταθερές και να µην αλλάζουν.

 Ποιος πρέπει να είναι ο µέγιστος αριθµός των αθλούµενων

- Στάδια στίβου 80 άτοµα εντός του σταδίου

- Γήπεδα ποδοσφαίρου Γήπεδο 11 x 11 60 άτοµα (εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου) Γήπεδο 7 x 7 30 άτοµα (εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου)

- Γήπεδο 5 x 5 20 άτοµα (εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου)

- Ανοικτά γήπεδα µπάσκετ/βόλεϊ/χάντµπολ 20 άτοµα (εντός του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου)

 Για τις λοιπές ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν αναφέρονται παραπάνω:

 - Για επιφάνεια έως 600 τµ προβλέπεται

1 άτοµο ανά 25τµ

 – Για επιφάνειες µεγαλύτερες των 600 τµ

 1 άτοµο ανά 25 τµ για τα πρώτα 600 τµ

1 άτοµο ανά 50 τµ για τα επιπλέον τµ

 Κλειστά γήπεδα και γυµναστήρια

 1 άτοµο ανά 30 τµ εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου (π.χ. σε ένα κλειστό γυµναστήριο 650τµ το µέγιστο θα είναι 22 άτοµα)

Ανοικτά κολυμβητήρια

 50×25 έως 6 άτοµα ανά διαδροµή ή 60 άτοµα συνολικά χωρίς διαδροµές

 50×20: έως 6 άτοµα ανά διαδροµή ή 48 άτοµα συνολικά χωρίς διαδροµές

 έως 3 άτοµα ανά διαδροµή ή 40 άτοµα συνολικά χωρίς διαδροµές

 25×15: έως 3 άτοµα ανά διαδροµή ή 20 συνολικά χωρίς διαδροµές

 Κλειστά κολυµβητήρια

 50×25: έως 4 άτοµα ανά διαδροµή ή 40 άτοµα συνολικά χωρίς διαδροµές

 50×20: έως 4 άτοµα ανά διαδροµή ή 32 άτοµα συνολικά χωρίς διαδροµές

 33×25: έως 2 άτοµα ανά διαδροµή ή 25 άτοµα συνολικά χωρίς διαδροµές

 25×15: έως 2 άτοµα ανά διαδροµή ή 12 συνολικά χωρίς διαδροµές


Πηγή


Ετικέτες , ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.