HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σπιτικό παγωτό σε ξυλάκι

Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 6 φλ. τσαγιού γάλα
  • Ξυλάκια για παγωτό
Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίξτε μέσα την ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, την βανίλια και το γάλα και ανακατέψτε ελαφρά.
  2. Αφήστε να πάρει μια βράση το μείγμα και κατεβάστε από την φωτιά. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μικρό μακρόστενο τσέρκι το οποίο έχετε «ντύσει» με μεμβράνη, αφήνοντας αρκετή επιφάνεια να «τρέχει» στα πλαϊνά.
  4. Τοποθετήστε στην κατάψυξη να παγώσει για τουλάχιστον 5 ώρες.
  5. Βγάλτε από την κατάψυξη και τοποθετήστε τα ξυλάκια παγωτού στο παγωμένο μείγμα.
  6. Τοποθετήστε και πάλι στην κατάψυξη για ακόμη 4 ώρες.
  7. Αφαιρέστε το μείγμα με την βοήθεια της μεμβράνης από το τσέρκι και με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόψτε σε κύβους το παγωμένο μείγμα, με αντιστοιχία έναν κύβο ανά ξυλάκι.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια