HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Έξαλλη η Τουρκία με την ΕΕ: Να σταματήσει να εκπροσωπεί Ελλάδα και Κύπρο

Γεμάτη οργή είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την ομόφωνη καταδίκη της Τουρκίας από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε. για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, καθώς και για τις δραστηριότητες της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, αναφέρει πως: “Η τελευταία δήλωση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι το τελευταίο παράδειγμα ενός στείρου λόγου που επαναλαμβάνεται και δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Η λογική αυτή αδιαφορεί για τις καλοπροαίρετες προσπάθειες της Τουρκίας και παραμένει υπό την ομηρεία των άδικων και παράνομων αξιώσεων της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου” και με η προσέγγιση αυτή δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

Προκαλεί εντύπωση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν μπόρεσε να δείξει αλληλεγγύη στην καταπολέμηση του κορωνοϊού, τώρα τη δείχνει δίχως όρους και προϋποθέσεις όταν αφορά την Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Αυτό που πρέπει να κάνει ΕΕ είναι αντί να εμφανίζεται, τυφλά υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης ως εκπρόσωπος της Ελλάδας και της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου”, να ενεργήσει με κοινή λογική να λάβει υπόψη τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”, όπως και το διεθνές δίκαιο.

Εμείς όπως πάντα επαναλαμβάνουμε πως είμαστε ανοιχτοί σε δίκαιο διάλογο”.

Στο χθεσινό κοινό ανακοινωθέν των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων πως “η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει την κλιμάκωση των παραβιάσεων του ελληνικών χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου από την Τουρκία, που περιλαμβάνει υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές, κατά παράβαση του διεθνούς Δικαίου”.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια