Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Σοκαριστική παραδοχή Σ. Τσιόδρα: Τώρα δεν ξέρει ούτε τον ακριβή αριθμό θυμάτων

Έπειτα από τον σάλο που δημιουργήθηκε με τη χθεσινή δήλωση του εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ότι καταγράφονται ως νεκροί του κορωνοϊού όλοι όσοι νοσούν από την πανδημία, ήρθε μια νέα παραδοχή.

Συγκεκριμένα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πραγματικοί θάνατοι στην Ελλάδα να είναι λιγότεροι από όσους έχουν ανακοινωθεί επισήμως, σημειώνοντας οτι η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα είναι να καταγράφει κάθε θάνατο ασθενούς, ασχέτως της αιτίας, αν έχει τον ιό…ως θάνατο από τον κορωνοϊό. Και έδωσε και ένα παράδειγμα.

Αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό ενός ασθενούς που κατέληξε από εγκεφαλική αιμοραγία. Στη διάρκεια της νοσηλείας του και ενώ ήταν σε κρίσιμη κατάσταση διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Οταν κατέληξε, τέθηκε το ερώτημα αν θα καταγραφεί ως θάνατος από κορωνοϊό ή απο εγκεφαλική αιμοραγία και η απάντηση ήταν να καταγραφεί ως θάνατος από τον κορωνοϊό.

Αυτό έγινε- εξήγησε ο καθηγητής Τσιόδρας στην ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας -για να μην υπάρχει υποκαταγραφή των θανάτων. Ισως έτσι είπε έχουμε καταγράψει περισσότερους θανάτους, αλλά σίγουρα δεν έχουμε καταγράψει λιγότερους.

Αυτό σημείωσε δεν έγινε σε όλη την Ευρώπη αφού υπάρχει και διχογνωμία των επιστημόνων πώς γίνεται η καταγραφή. Πάντως στην Ελλάδα δεν υπήρξε υποκαταγραφή των θανάτων και ίσως υπήρξε υπερ-καταγραφή.

Συμπλήρωσε πάντως ότι σε μια επιδημία όπως αυτή του κορωνοϊού πάντα υπάρχουν και θάνατοι που δεν καταγράφονται. Εμείς στην Ελλάδα πάντως είπε, σίγουρα έχουμε καλύτερα στοιχεία και πιο ακριβή από άλλες χώρες.Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.