HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κορωνοϊός: Νοσοκόμα κατηγορείται ότι έκλεψε την πιστωτική κάρτα ετοιμοθάνατου ασθενή


Κατηγορούμενη για κλοπή βρίσκεται μία νοσοκόμα που εργάζεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης αφού, σύμφωνα με την αστυνομία και την κόρη του θύματος, έκλεψε από ασθενή που νοσηλευόταν με κορωνοϊό, την πιστωτική του κάρτα.


Σύμφωνα με την κόρη του ασθενούς, ο οποίος τελικά έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, η 43χρονη νοσοκόμα, με το όνομα Ντανιέλ Κόντι, χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα του ασθενή της για ψώνια σε σουπερμάρκετ και βενζίνες.

Ο Άντονι Καταπάνο, 70 ετών, νοσηλευόταν από τις 4 Απριλίου στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν η νοσηλεύτρια, έχοντας διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την κόρη του Τάρα Καταπάνο, η οποία μίλησε στο CNNi, η κλοπή έγινε όταν ο πατέρας της εν ζωή ενώ στις 12 Απριλίου έχασε τη μάχη μετά από επιπλοκές του ιού.

«Σοκαρίστηκα και αδυνατούσα να το πιστέψω. Προφανώς γνώριζα ότι (ο κλέφτης) ήταν κάποιος από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, εφόσον οι επισκέπτες δεν επιτρέπονταν», λέει η κόρη του θύματος.

Η Τάρα Καραπάνο λέει ότι δεν έλεγχε τα έξοδα του πατέρα της, τα περισσότερα από τα οποία πλήρωνε η ίδια μετά το θάνατο της μητέρας της το 2014. Ωστόσο, μετά τον θάνατό του και όταν έλαβε την μηνιαία κατάσταση εξόδων, παρατήρησε ότι ο πατέρας της είχε πληρώσει μέσω πιστωτικής για βενζίνη, γεγονός παράξενο, εφόσον πάντα πλήρωνε γι’ αυτό με μετρητά. Έπειτα, είδε ότι η συναλλαγή είχε γίνει στις 9 Απριλίου, όταν ο πατέρας της βρισκόταν ακόμη «στο νοσοκομείο, παλεύοντας κυριολεκτικά για τη ζωή της».

Μετά από έλεγχο στις κάμερες ασφαλείας του βενζινάδικου, διαπιστώθηκε ο υπαίτιος.

«Δίνουν όρκο για να προστατεύουν, όχι για να βλάπτουν», λέει η Καταπάνο.

Σύμφωνα με απάντηση που έδωσε στο CNNi ο Κρίστιαν Πρέστον, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Staten Island, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, η Κόντι, η οποία εργαζόταν στο νοσοκομείο από το 2007 «τέθηκε σε προσωρινή αναστολή και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της απόλυσης εν αναμονή της δικαστικής απόφασης».

Επίσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, «το νοσοκομείο συνεργάζεται στενά με τις αρχές επιβολής του νόμου, ενώ διεξάγει και δική του έρευνα».

«Θα ήθελα να ξέρω γιατί εκμεταλλεύτηκε τον πατέρα ενώ ήταν ετοιμοθάνατος», λέει η κόρη δηλώνοντας αηδιασμένη από την απάνθρωπη συμπεριφορά της νοσοκόμας.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια