Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Φώντας Μπαραλιάκος: Εμπέδωση της τοπικής κουλτούρας στις επιλογές μας

Η κυβέρνηση οργάνωσε και εφάρμοσε επιτυχώς ένα σχέδιο καραντίνας ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, με στόχο την προστασία της υγείας και της ζωής των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ομαλή λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός ακολούθησε κατά γράμμα τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών και τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε ημέρας.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο η κυβέρνηση εφαρμόζει τη δεύτερη φάση της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης με τη σταδιακή, μακρόσυρτη, και συνεχώς ελεγχόμενη άρση των μέτρων. Την περασμένη Δευτέρα άνοιξαν τα πρώτα καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ σήμερα αρχίζουν ξανά τη λειτουργία τους τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και όσα δεν άνοιξαν στις 4 Μαΐου.

Αν η πρώτη φάση της καραντίνας στην Ελλάδα πέτυχε, αποσπώντας διθυράμβους και αφιερώματα διεθνώς, είναι γιατί πρωτοστάτησαν η ατομική ευθύνη, το φιλότιμο, η αλληλεγγύη, το κοινωνικό καθήκον. Είναι γιατί οι Έλληνες αντιμετωπίσαμε την κρίση ενωμένοι, με απόλυτη συνείδηση της συντριπτικής επίπτωσης στην κοινωνία που έχει η πιο μικρή ατομική μας επιλογή.

Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς και την οικονομική κρίση, απότοκο και απόρροια της υγειονομικής, είναι να επιδείξουμε την ίδια υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και κοινωνική συνείδηση. Από σήμερα που ανοίγουν και τα υπόλοιπα καταστήματα οι συμπολίτες μας στην Πιερία, επιλέγουμε, στηρίζουμε και εξυπηρετούμε τις όποιες ανάγκες μας από τα καταστήματα της γειτονιάς, του χωριού, της πόλης, του νομού μας.

Η Πιερία διαθέτει ένα εξαιρετικό δίκτυο λιανικού εμπορίου σε ποιότητα, εύρος επιλογών και εξυπηρέτηση πελατών. Η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων θεωρείται επιλογή «εκ των ων ουκ άνευ» αφού η μικρή ή μεγαλύτερη οικονομική «σταγόνα» του καθενός μας θα γίνει το πελώριο κύμα που θα συμπαρασύρει την όποια δυσκολία προέκυψε το διάστημα του αναγκαστικού lockdown που υπεβλήθη εξαιτίας του κορονοϊού.


Κυρίως όμως οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ενισχύοντας την τοπική αγορά και επιλέγοντας τοπικά προϊόντα, δεν στηρίζουμε μόνο τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τον συγγενή μας, τον γείτονά μας, τον συντοπίτη μας, αλλά στηρίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Ό,τι δίνουμε στον κοινωνικό και οικονομικό μας περίγυρο, επιστρέφει πολλαπλάσιο σε εμάς και την οικογένειά μας.

Είμαστε ασφαλείς και ισχυροί όταν διαβιούμε σε ένα ασφαλές και ισχυρό περιβάλλον. Αν κάτι εμπεδώσαμε οι Έλληνες μέσα από την κρίση του κορονοϊού είναι ότι η ελάχιστη κίνησή μας μπορεί να έχει τον μέγιστο και καθοριστικό αντίκτυπο στη ζωή μας, βιολογικά, κοινωνικά και οικονομικά.

Ας κάνουμε το αυτονόητο λοιπόν από σήμερα και ας εμπεδώσουμε την τοπική κουλτούρα στις επιλογές των καταναλωτικών μας επιθυμιών.

Προτιμώντας τα καταστήματα του νομού μας ενισχύουμε την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου μας, στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Φώντας Μπαραλιάκος 
Βουλευτής της ΝΔ του Νομού Πιερίας
και οικονομολόγος


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.