HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Πράσινο» φως από τον ΕΟΤ για το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης

Σε νέο, σύγχρονο και στοχευμένο σχεδιασμό για την Τουριστική Προβολή της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που έφερε στο προσκήνιο ο κορωνοϊός, προχωρά ο Δήμος Κατερίνης.

Σ’ αυτή την προτεραιότητα του Δήμου Κατερίνης, για τη στήριξη και ανάδειξη του τουρισμού, συμβάλει η έγκριση με το υπ' αρ. πρωτ. 2072/30.04.2020 έγγραφο του Ε.Ο.Τ. του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης για το έτος 2020, όπως αυτό προτάθηκε από τη νεοσυσταθείσα  Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Κατερίνης και εγκρίθηκε με την υπ' αρ. 28/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι (6) βασικούς άξονες και δράσεις, που θα εξειδικευτούν και θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τις προτεραιότητες που θα ορίσει η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Κατερίνης εναρμονίζοντας τους στόχους και τις προτεραιότητες του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Κατερίνης στη νέα πραγματικότητα που έφερε πανδημία του Covid – 19.

Κ. Κουκοδήμος, Δήμαρχος:
«Επιλέγουμε τη δράση. Εστιάζουμε στην επόμενη μέρα και εργαζόμαστε για την τουριστική ανάδειξη του Δήμου μας»

Τη θετική γνωμάτευση του ΕΟΤ, την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, χαιρέτισε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Είναι συνειδητή επιλογή μας, η δράση αντί της μεμψιμοιρίας. Μπορεί η κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός να αλλάζει και να δυσκολεύει τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς μας, όμως επιμένουμε στις προτεραιότητες που έχουμε θέσει για έναν Δήμο πρωτοπόρο στην ανάπτυξη. Σε συνεργασία και επικοινωνία με τους εκπροσώπους του τοπικού τουρισμού εστιάζουμε στην επόμενη μέρα. Η έγκριση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης από τον ΕΟΤ, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στον τόπο μας, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των μελών της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Κατερίνης υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Γιώργου Νταντάμη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Φραγκάκη για την θετική του γνωμοδότηση, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξη Δ. Κατερίνης για την άψογη συνεργασία και τα πρώτα λαμπρά δείγματα του έργου τους. Η φετινή τουριστική χρονιά, μας βρίσκει κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες όμως θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τουρισμό ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξή τους».

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος Τουριστικής Προβολής περιλαμβάνουν δράσεις όπως: τουριστικό μάρκετινγκ, δράσεις προβολής και διαφήμισης, δαπάνες φιλοξενίας και δημόσιες σχέσεις, ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, αξιοποίηση και ανάδειξη κορυφαίων πολιτιστικών εκδηλώσεων και σύνδεσής τους με τον τουρισμό καθώς και εκπαίδευση σε συναφή με τον τουρισμό αντικείμενα μέσα από τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο brand name της περιοχής και στην ανάπτυξη κάθε μορφής σύγχρονης προβολής (ιστοσελίδα, κοινωνικά δίκτυα, κα) που μπορεί να αναπτύξει ο Δήμος Κατερίνης.
Γ. Νταντάμης, Αντιδήμαρχος ΥΔΟΜ – Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Κατερίνης:

«Το κλειδί είναι η ετοιμότητα. Προχωράμε στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης, σύγχρονης, στοχευμένης και διαρκούς Τουριστικής Προβολής εναρμονισμένης στα νέα δεδομένα»





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια