HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ασφαλής επιλογή η Ελλάδα για επενδύσεις σε ιδιωτικές κατοικίες

Ανέκαθεν η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται διαχρονικά στους αγαπημένους και δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως για καλοκαιρινές διακοπές.

Αυτήν την χρονιά, ωστόσο, συγκριτικά με τους διαχρονικούς, κλασικούς ανταγωνιστές της η χώρα μας διαθέτει ένα δυνατό προβάδισμα, με την καλή εικόνα που έχει δημιουργήσει προς τα έξω τον τελευταίο καιρό αναφορικά με την σταθερή εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Έτσι, στο χώρο της αγοράς ακινήτων δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που έχουν στρέψει το βλέμμα τους στη χώρα μας, καθώς οι βασικές χώρες δραστηριοποίησής τους, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, με το σοκ που έχουν περάσει από το πέρασμα της Covid- 19 δεν αποτελούν, πλέον, την πιο σταθερή και ασφαλή επιλογή για επενδύσεις.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ειδικούς του χώρου η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας με τις αρκετά χαμηλότερες τιμές των ακινήτων συγκριτικά με δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης αποτελεί ακόμη ένα κίνητρο για τους διεθνείς επενδυτές.

Η Ελλάδα, αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, σύμφωνα και με τις δηλώσεις της κυρίας Ναταλί Λεονταράκη, Διευθύνουσας Συμβούλου στην Engel & Völkers, λίγες ημέρες νωρίτερα στο newsbeast.gr, αναδεικνύεται στον καλύτερο και ασφαλέστερο προορισμό μετά την πανδημία του κορονοϊού, καθώς πολλοί επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη χώρα μας για την απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας.

«Οι ανταγωνιστικές τιμές αγοράς ιδιωτικών κατοικιών σε συνδυασμό και με τα υψηλά ενοίκια για τους υπόλοιπους μήνες (δυνατότητα βραχυπρόσθεσμων εσόδων) αποτελούν ισχυρά πλεονεκτήματα για την αγορά ιδιωτικής κατοικίας», εξηγεί η κυρία Λεονταράκη, μετατρέποντας, έτσι, την Ελλάδα σε μια καλή «επένδυση» για τους ξένους αγοραστές.

Έτσι, μετά από μια δύσκολη δεκαετία που διένυσε η χώρα από την έναρξη της κρίσης, σήμερα είμαστε στη θέση να μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα έχει ανέβει πολύ στην εκτίμηση των ξένων επενδυτών, οι οποίοι στρέφονται στη χώρα μας για επενδύσεις σε ιδιόκτητες κατοικίες, που μακροπρόθεσμα θα τους προσφέρουν και κέρδος.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια