Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Άλμα στις τιμές του πετρελαίου λόγω της χαλάρωσης των μέτρων

Άλμα κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου χάρη στις ελπίδες για ανάκαμψη στην κίνηση των οχημάτων και τη ζήτηση για καύσιμα. Και αυτό καθώς κάποιες ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες καθώς και ορισμένες αμερικανικές πολιτείες άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό σημείωσαν άνοδο 9,6% στα 22,34 δολάρια το βαρέλι στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τα συγκεκριμένα συμβόλαια καταγράφουν άνοδο τις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις. Τα futures για το πετρέλαιο Brent σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 7,4% στα 29,22 δολάρια.

Χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Νιγηρία και η Ινδία καθώς και αμερικανικές πολιτείες όπως το Οχάιο άρχισαν να επιτρέπουν τη σταδιακή επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά τους και άνοιξαν εργοτάξια, πάρκα και βιβλιοθήκες.

Η κίνηση των οχημάτων στο μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανόμενων των περιοχών που δεν έχουν χαλαρώσει ακόμα τα μέτρα περιορισμού, έχει ανακάμψει, σύμφωνα με έκθεση αναλυτών της RBC Capital Markets.

Η ελβετική τράπεζα UBS εκτιμά ότι η χαλάρωση των μέτρων θα βοηθήσει να επανέλθει η ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά πετρελαίου το τρίτο τρίμηνο ενώ προβλέπει ακόμα και ανεπαρκή προσφορά για το τέταρτο τρίμηνο, αναμένοντας ότι στα τέλη του 2020 η τιμή του μπρεντ θα ανακάμψει στα 43 δολάρια το βαρέλι και έως τα μέσα του 2021 στα 55 δολάρια το βαρέλι.

Η Morgan Stanley ανέφερε ότι η υπερπροσφορά στις παγκόσμιες αγορές έχει πιθανόν φθάσει ήδη στο αποκορύφωμά της και ότι η κρίση σε ό,τι αφορά τις αποθηκευτικές μονάδες αποκλιμακώνεται.

Σε κάθε περίπτωση η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου και οι τιμές του αργού υπέστησαν άνευ προηγουμένου απώλειες τον Απρίλιο και η ανάκαμψη αναμένεται να είναι βραδεία καθώς η αεροπορική κίνηση δεν εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί σύντομα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αυστραλιανής Qantas Airways Άλαν Τζόις δήλωσε σήμερα ότι «η διεθνής ζήτηση για ταξίδια θα χρειαστεί χρόνια για να επανέλθει σε αυτό που ήταν».

Πηγή


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.