Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του υπ. Τουρισμού με πρωτοβουλία του Φ. Μπαραλιάκου

Ευρεία τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε για την επόμενη μέρα του τουρισμού στην Πιερία, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, βουλευτών, θεσμικών και τοπικών φορέων.

Η πρωτοβουλία ανήκε στο βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκο ως συνέχεια  της διαρκούς επαφής του με τους εκπροσώπους του κλάδου από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. Ο κ. Μπαραλιάκος, αφουγκραζόμενος τις εύλογες ανησυχίες και τους προβληματισμούς των επαγγελματιών του Τουρισμού, είχε δεσμευθεί για την προσπάθεια σύγκλησης της τηλεδιάσκεψης, τονίζοντας πως αυτό που προέχει είναι η συλλογική ενεργοποίηση και συνεργασία για την ενίσχυση του πληγέντος τουριστικού προϊόντος του νομού.


Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Χάρης Θεοχάρης , ο Υφυπουργός  Μάνος Κόνσολας και ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης , οι Βουλευτές Άννα Μάνη Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης , η Αντιπεριφερειάρχης Σ.Μαυρίδου , οι Δήμαρχοι Κατερίνης Κ.Κουκοδήμος, Δίου Ολύμπου Β.Γερολιόλιος  και Πύδνας Κολινδρού Α.Μανώλας , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Η.Χατζηχριστοδούλου, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ε.Ξυπτερά, ο πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων Γ.Βειδαμενίδης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης camping  Θ.Παπαθανασίου και ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κ.Σιμόπουλος .

Όλοι οι συμμετέχοντες κατέθεσαν απόψεις και προτάσεις, ο καθένας για τον κλάδο που εκπροσωπεί.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους συνέκλιναν οι τοποθετήσεις ήταν  η προώθηση του οδικού τουρισμού, η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας και ειδικά του Ολύμπου ως τουριστικών προορισμών για Έλληνες και Βαλκάνιους, η διακρατική συνεργασία  για τη στοιχειοθέτηση υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο κ. Μπαραλιάκος υπεραμύνθηκε της ανάδειξης της Πιερίας ως ασφαλούς προορισμού για Έλληνες και Βαλκάνιους  εφόσον συνδυάζει ένα μοναδικό, ελκυστικό, γεωγραφικό ανάγλυφο και μία πλουσιότατη πολιτιστική παράδοση. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων για την κατάρτιση ενός ρεαλιστικά εφαρμόσιμου σχεδίου ώστε το τουριστικό προϊόν της Πιερίας να σημειώσει τις λιγότερες δυνατές απώλειες τη φετινή δύσκολη περίοδο και να επανέλθει σε τροχιά ανάκαμψης το συντομότερο.

    Από την ηγεσία του Υπουργείου έγινε ενδελεχής ενημέρωση για τον σχεδιασμό και συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών για την επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων και επισημάνθηκαν οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξεύρεση των βέλτιστων δυνατών λύσεων.

    Τονίσθηκε ότι γίνεται προσπάθεια να διαφυλαχθεί ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν και επιβάλλονται ιδιαίτερα προσεκτικοί χειρισμοί, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τα πρώτα μέτρα επαναλειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων.Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.