Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πρωτομαγιά - Βαρουφάκης: Το πέμπτο μνημόνιο έρχεται και θα είναι απάνθρωπα σκληρό

Το «παρών» στις συμβολικές κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα έδωσε την Παρασκευή ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε: «Το πέμπτο μνημόνιο έρχεται και θα είναι απάνθρωπα σκληρό απέναντι στους ανθρώπους της εργασίας. Η Πρωτομαγιά είναι η ιδανική μέρα για να ξεκινήσουμε την ενότητα και τον αγώνα εναντίον αυτής της νέας φτωχοποίησης των Ελλήνων εργαζομένων».

Επίσης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με τρία συμβολικά ολιγομελή «μπλόκα» αυτό του τομέα Εργασίας, της Πράσινης Μετάβασης και της Νεολαίας του κόμματος, το ΜέΡΑ25 συμμετείχε με τις αναγκαίες αποστάσεις στις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα.

Επτά ερωτήματα του Γιάνη Βαρουφάκη στον πρωθυπουργό
Υπενθυμίζεται πως ο Γιάνης Βαρουφάκης, έθεσε μια σειρά επτά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη συζήτηση της Βουλής, την Πέμπτη.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό του απήθυνε ερωτήματα σχετικά με την «χειμαζόμενη ελληνική οικονομία» από την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα:
  1. Πόσα θα δανειστεί η κυβέρνηση φέτος και το 2021 από τον ESM και πόσα από την έκδοση των ελληνικών ομολόγων;
  2. Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων; Σκοπεύει να τους μειώσει για να περιορίσει την δημοσιονομική κατάρρευση; Εμείς φυσικά είμαστε αντίθετοι σε κάτι τέτοιο.
  3. Τι θα συμβεί με τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας; Θα μπουν σε καραντίνα πάλι για να σώσει η κυβέρνηση την ολιγαρχία;
  4. Οι συντάξεις θα μειωθούν από την κυβέρνηση κι αν ναι πόσο και σε συνάρτηση με τι; Φυσικά και σε αυτό εμείς αντιτιθέμεθα.
  5. Ποια λιτότητα φέρνει η κυβέρνηση με την συνθηκολόγηση της; Τι ποσοστό του ΑΕΠ για το 2020 και το 2021;
  6. Η κυβέρνηση θα κρατικοποιήσει τις τράπεζες μετά την νέα χρεοκοπία τους καθώς χρειαστούν πάλι ανακεφαλαιοποίηση μετά τα νέα κόκκινα δάνεια που προκύπτουν; Κι αν ναι θα κρατήσει τον δημόσιο έλεγχο σε αυτές ή θα επαναλάβει τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με την κρατικοποίηση ουσιαστικά αλλά χωρίς δημόσιο έλεγχο (μετοχές χωρίς ψήφο δηλαδή).
  7. Τι θα κάνει τέλος η κυβέρνηση με τον “Ηρακλή”; Θα τον παγώσει επιτέλους; Ο “Ηρακλής” έχει τελειώσει και όσο επιμένει η Κυβέρνηση είναι σαφές ότι θέλει να χρεώσει τον ελληνικό λαό με 12 δις για να τα δώσει στα αρπαχτικά ταμεία προφανώς επειδή αυτά την κρατούν δέσμια.


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.