Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας σε ευρεία τηλεδιάσκεψη με θέμα τον τουρισμό. Η Π.Ε Πιερίας με έργα και δράσεις και σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς και τοπικούς τουριστικούς φορείς φέρνει την Πιερία στο τουριστικό προσκήνιο

Σε ευρεία τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού συμμετείχε το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαΐου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τον Τουρισμό λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρόσκληση του βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ξενοφώντα Μπαραλιάκου, συμμετείχαν ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, οι βουλευτές Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, Ξ. Μπαραλιάκος, Ά. Μάνη και Σ. Χιονίδης, οι δήμαρχοι Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου Κ. Κουκοδήμος και Β. Γερολιόλιος, η πρόεδρος της ΕΞΕΠ Ευαγγελία Ξυπτερά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Κ. Σιμόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Camping Πιερίας Θ. Παπαθανασίου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση ενόψει της σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων και της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας. «Ο τουρισμός ως βασικός πυλώνας της οικονομίας συνυπάρχει σε μια αλυσιδωτή αντίδραση με την πρωτογενή παραγωγή, τον πολιτισμό μας και τον κοινωνικό ιστό. Μέλημά όλων μας η διατήρηση και ενδυνάμωση της Ελληνικής τουριστικής αγοράς, η διεύρυνση της φετινής τουριστικής περιόδου και παράλληλα η ανάπτυξη του εγχώριου τουρισμού», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου, αφού ευχαρίστησε τον Βουλευτή Πιερίας κ. Φώντα Μπαραλιάκο για την πρωτοβουλία του για την τηλεδιάσκεψη και την πρόσκληση, ενημέρωσε τους συνομιλητές για τις δράσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, δηλώνοντας «Η Πιερία είναι μία περιοχή που προσφέρεται για τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο. Ο τουρισμός κατέχει πολύ υψηλή θέση στην ατζέντα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ως μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής που έχει χαράξει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης μας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Έχουμε την τύχη να διαβιούμε υπό τη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φυσικής ομορφιάς, του Ολύμπου. Βασική μας επιδίωξη από την αρχή ήταν να γίνει η Πιερία ένας 12μηνος προορισμός. Η επιμήκυνση αυτή θα έρθει ως αποτέλεσμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού δράσεων και προσεγγίσεων διαφορετικών δεξαμενών πελατών. Γι' αυτό και συνεργαζόμαστε με όλους τους αρμόδιους φορείς και μέσω του.Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.), που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα. Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας η πραγματική αξία των επιτυχημένων στόχων, πάντα συνδυάζεται με την ομαδική δουλειά. Έτσι συνεργαζόμαστε με τους Βουλευτές, τους τρεις Δήμους μας, το Επιμελητήριο, την Ιερά μας Μητρόπολη και όλους τους τοπικούς τουριστικούς φορείς και γι’ αυτό άλλωστε καταφέρνουμε να πηγαίνουμε τους στόχους μας ένα βήμα παρακάτω. Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχουμε ήδη αρχίσει να υλοποιούμε το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής για το 2020 με μια σειρά δυναμικών δράσεων. Στοχευμένες ενέργειες βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, προσφορότερες επικοινωνιακές επιλογές ενίσχυσης της επισκεψιμότητας των τουριστικών προορισμών, υιοθέτηση αρχών αειφορίας και λειτουργικής διασύνδεσης της τουριστικής ανάπτυξης με το περιβάλλον και την πολιτιστική λαογραφική κληρονομιά μας.

Δράσεις που υπακούν στις προτεραιότητες που εισάγει ο ευρύτερος σχεδιασμός της Περιφέρειάς μας και του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα για την τουριστική ανάπτυξη και στοχεύουν στην αξιοποίηση των σημαντικών δυνατοτήτων της Πιερίας για ανάπτυξη θεματικών τουριστικών δραστηριοτήτων, όπως ορεινός, πολιτιστικός τουρισμός, θρησκευτικός, αθλητικός, οικολογικός, αγροτουρισμός, κ.ά.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε την ίδρυση του Παρατηρητηρίου Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, τη σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό και την τοπική γαστρονομία, την παραγωγή ντοκιμαντέρ και θεματικών βίντεο για την προβολή των προσκυνηματικών περιηγήσεων της Πιερίας, τη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης για δημοσιογράφους τουριστικού ρεπορτάζ, την προβολή της Πιερίας στα κοινωνικά δίκτυα και την αξιοποίηση των εργαλείων του διαδικτύου, την έκδοση ιστορικού-φωτογραφικού λευκώματος με τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, τη συμμετοχή σε διεθνείς και εγχώριες τουριστικές εκθέσεις, τη διοργάνωση εκδηλώσεων προβολής κι ανάδειξης δραστηριοτήτων στον Όλυμπο, την εγκατάσταση σύγχρονου σταθμού πληροφόρησης, την έκδοση τουριστικών εντύπων, κ.ά.».Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.