HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μ. Τσαβούσογλου: Πιο ισχυρή και κατά του κορονοϊού η ΕΕ με την ένταξή μας

Την ανάγκη να μεταρρυθμιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση επισήμανε ο Μ. Τσαβούσογλου σε μήνυμά του για την Ημέρα της Ευρώπης, αναφέροντας μάλιστα ότι η ένταξη της Τουρκίας στο μπλοκ θα κάνει τις Βρυξέλλες πιο ισχυρές στη μάχη κατά του κορονοϊού, καθώς και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι θα αυξηθεί η ανάγκη για τα κράτη μέλη και τη διεθνή κοινότητα, ώστε να υπάρξει μια ισχυρή και χωρίς αποκλεισμούς ΕΕ. «Η στάση της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού έδειξε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να συνεργαστεί», πρόσθεσε ο κ. Τσαβούσογλου.

Επισήμανε ακόμη ότι η αύξηση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς δεν θα είναι μόνο σημαντική για την ΕΕ, αλλά και για την περιοχή και το μέλλον του διεθνούς συστήματος.

«Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε ειλικρινή και ουσιαστική συνεργασία με την ΕΕ για ένα κοινό μέλλον», σημείωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ για να προσθέσει: «Η Τουρκία, μια χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε είδους υποστήριξη, ώστε η Ένωση να καταστεί ένας υπεύθυνος, συνεπής και υπεύθυνος παγκόσμιος παίκτης».

Τέλος, ανέφερε ότι «ο εντεινόμενος γεωπολιτικός ανταγωνισμός, οι απειλές κατά του πολυμερισμού και οι περιφερειακές συγκρούσεις "δοκιμάζουν" την ανθρωπότητα, και η ΕΕ χρειάζεται να ενισχυθεί με νέες συμμαχίες και να βελτιώσει τη συνεργασία και την αλληλεγγύη με τους υφιστάμενους συμμάχους της για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων».


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια