Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Βίντεο με καρχαριοειδές να κολυμπάει κοντά σε λουόμενους στο Καλαμάκι Κορινθίας

Την ανησυχία των κατοίκων έχει προκαλέσει η είδηση πως ένα καρχαριοειδές εθεάθη σε ρηχά νερά στην παραλία στο Καλαμάκι Κορινθίας να κάνει «βόλτες» τις τελευταίες ημέρες.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

Ο «παράξενος επισκέπτης» εντοπίστηκε από αναγνώστη του newsbeast.gr που τον κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο και μας έστειλε το σχετικό βίντεο.

Μόλις οι λουόμενοι αντιλήφθηκαν το μικρό «καρχαριάκι» όπως ακούγεται να το αποκαλούν στο βίντεο έτρεξαν να το δουν από κοντά καθώς το θέαμα τους φάνηκε ασυνήθιστο. Το κατέγραψαν μεν με το κινητό τους αλλά έπραξαν ορθά αποφασίζοντας να παραμείνουν μακριά του και να μην το ενοχλήσουν.

Δείτε το βίντεο:Το Λιμεναρχείο Κορίνθου επιβεβαίωσε πως όντως υπάρχουν μαρτυρίες πολιτών που αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες είδαν ένα καρχαριοειδές στη συγκεκριμένη παραλία.

Όπως ανέφεραν οι αρμόδιοι δεν γνωρίζουν σε ποιο ακριβώς είδος ανήκει το θαλάσσιο ζώο καθώς δεν έχει αναγνωριστεί από τους ειδικούς. Τόνισαν όμως πως δεν αποτελεί μία εικόνα που τους ανησυχεί εξηγώντας ότι αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί στην περιοχή καρχαριοειδή τα οποία συνήθως ακολουθούν μεγάλα πλοία αναζητώντας τροφή και φτάνουν έτσι σε αβαθή νερά χωρίς όμως να έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στους λοούμενους.

Στις ελληνικές θάλασσες σημειώνεται πως υπάρχουν αρκετά είδη καρχαριοειδών τα οποία τρέφονται με πλαγκτόν αλλά και με ψάρια και δεν είναι επιθετικά προς τον άνθρωπο.

Τα καρχαριοειδή ζουν κατά κύριο λόγο στις ανοιχτές θάλασσες, πολλά από αυτά όμως εισέρχονται συχνά και σε κλειστούς κόλπους (όπως είναι ο Κορινθιακός, ο Παγασητικός και ο Σαρωνικός), με σκοπό κυρίως την αναπαραγωγή αλλά και είτε επειδή ακολούθησαν κάποιο πλοίο και «παγιδεύτηκαν».

Οι καρχαρίες είναι είδη με μεγάλη οικολογική σημασία για τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Ως κορυφαίοι θηρευτές στην τροφική αλυσίδα, διατηρούν τη βιοποικιλότητα και την αφθονία των ειδών. Μερικά είδη είναι αρκετά επικίνδυνα για τον άνθρωπο αλλά υπάρχουν και είδη που είναι τελείως ακίνδυνα.


ΠηγήΔημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.