HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ: Η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να περιορίσει τη παιδική χαρά στην πλατεία Μακεδονίας με κύριο σκοπό την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων

Να περιορίσει την παιδική χαρά που βρίσκεται στην πλατεία Μακεδονίας επιχείρησε η δημοτική αρχή τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Εν μέσω εορτών, αλλά και της ιδιάζουσας κατάστασης που βιώνουμε όλοι λόγω κορονοϊού, η δημοτική αρχή αποφάσισε να προβεί σε μερική αποξήλωση της παιδικής χαράς, προκειμένου να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα, από καταστήματα της περιοχής, όταν αρθούν οι περιορισμοί και ανοίξουν. Συνεργείο του Δήμου Κατερίνης επιχείρησε να μεταφέρει τα όργανα της παιδικής χαράς, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι, χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο να τους σταματήσουν.

Η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην υλοποίηση της πρόθεσή της, τροποποιώντας τη σχετική μελέτη, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση αλλά ούτε και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου! Η στήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματιών φαίνεται πως υπερέχει της ποιότητας ζωής των δημοτών! Η νέα πολιτική και φιλοσοφία της δημοτικής αρχής φάνηκε πολύ νωρίτερα, όταν με διάφορες προφάσεις, ξήλωσε την παιδική χαρά στην πλατεία Δημαρχείου, με την δέσμευση ότι θα γίνουν εργασίες και θα επανατοποθετηθεί. Αντί για αυτό, είδαμε να καταλαμβάνεται ο χώρος από επιχειρηματίες στην διοργάνωση του Street Food Festival και όταν αυτή ολοκληρώθηκε, η παιδική χαρά δεν μπήκε ποτέ.


Ο συνδυασμός μας «Πολίτες σε Δράση», είχε αντιδράσει από την πρώτη στιγμή στην απομάκρυνση της παιδικής χαράς στην πλατεία Δημαρχείου, που σε συνδυασμό με την παρέμβαση που είχε γίνει επί Δημαρχίας Σάββα Χιονίδη, με περισσότερο πράσινο βελτιώνοντας αποδεδειγμένα τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά της πλατείας Δημαρχείου, αποτελούσε ένα χώρο συνάντησης των δημοτών και ένα χώρο παιχνιδιού και ανεμελιάς για τα παιδιά. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά στην παιδική χαρά της πλατείας Μακεδονίας.

Η προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής να αποδομήσει το έργο της προηγούμενης διοίκησης δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει. Οι πολίτες θυμούνται, αλλά πολύ περισσότερο ξέρουν τι έχει κάνει ο πρώην δήμαρχος και βουλευτής Σάββας Χιονίδης. Εξάλλου στις χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε η διοίκηση Χιονίδη, βασίζονται οι ανακοινώσεις για τα έργα που γίνονται και που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα.


ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια