Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Χαλκιδική και Πιερία οι πιο ευάλωτες περιοχές για δασικές πυρκαγιές στην Κεντρική Μακεδονία

Η Χαλκιδική και η Πιερία είναι οι περισσότερο ευάλωτες περιοχές στην Κεντρική Μακεδονία για ενδεχόμενη εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς λόγω πευκοδάσους, ενώ ο μηχανισμός πυροπροστασίας διενεργεί όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την αντιπυρική περίοδο, με βάση τις ιδιαιτερότητες των περιοχών αυτών.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης, «δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στα πευκοδάση, ο μηχανισμός στήνεται με βάση τις συγκεκριμένες περιοχές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επιτηρείται ολόκληρη η περιφέρεια».

Συνεννοήσεις μέσω τηλεδιασκέψεων

«Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συσκέψεις μέσω τηλεδιάσκεψης και η ανταλλαγή πληροφοριών μέσω e-mail για τις απαραίτητες συνεννοήσεις στα συντονιστικά όργανα πολιτικής προστασίας, ενώ ο βαθμός ετοιμότητας αυτή τη στιγμή ξεπερνάει το 80%», αναφέρει. Γνωστοποιεί, άλλωστε, ότι αναμένονται οι εξελίξεις για τον αριθμό των πυροσβεστικών αεροπλάνων και γενικότερα των εναέριων μέσων που θα συνδράμουν το έργο της δασοπυρόσβεσης και αναμένεται ως τις 20 Μαΐου η ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις δράσεις που θα πρέπει να γίνουν και το προσωπικό που θα είναι διαθέσιμο. «Έχουμε πληροφορίες για αυξημένο προσωπικό και μέσα φέτος, καθώς έγιναν προσλήψεις στο πυροσβεστικό σώμα», σημειώνει ο κ. Στεργιάδης.

Στο ερώτημα κατά πόσο τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί λόγω του κορονοϊού επηρεάζουν τον σχεδιασμό για τη δασοπυρόσβεση, απαντά αρνητικά καθώς, όπως διευκρινίζει, δεν υπάρχει περίπτωση σε ενδεχόμενη πυρκαγιά ή έκτακτο συμβάν να μην σπεύσουν οι δυνάμεις που θα χρειαστούν για την αντιμετώπισή του.

Από την άλλη πλευρά, επαναλαμβάνει τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή συνωστισμού και τη διοργάνωση πάρτι, ακόμη και σε υπαίθριο περιβάλλον, σε παραλίες ή δάση και τονίζει ότι όσοι βρίσκονται στο δάσος δεν θα πρέπει να ανάβουν φωτιά ή να πετούν τσιγάρα. «Σε περίπτωση που αντιληφθούμε κάποια πυρκαγιά καλούμε άμεσα στο 199 και αν εμείς οι ίδιοι βρεθούμε σε κίνδυνο, στο 112», προσθέτει.

Καθαρισμοί της βλάστησης στο οδικό δίκτυο

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες καθαρισμού της βλάστησης από το οδικό δίκτυο. «Ήδη, ο Περιφερειάρχης διενήργησε αυτοψία στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Μουδανίων ενώ σε όλη την Χαλκιδική έγιναν κοπές χόρτων και κλαδιών από το οδικό δίκτυο. Η βλάστηση ήταν αυξημένη λόγω των βροχοπτώσεων, οι κοπές βελτιώνουν την ορατότητα ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν τον Ιούνιο. Σε κάθε περίπτωση, βρίσκονται σε καλό επίπεδο, συνεχίζονται και οι εργασίες σε αντιπυρικές ζώνες ενώ έχουν γίνει καθαρισμοί σε δάση κατά τη διάρκεια παρεμβάσεων, με αφορμή την κήρυξη συγκεκριμένων περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τονίζει.

Υπογραμμίζει, άλλωστε, ότι ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια διενεργεί καθαρισμούς στα μεγάλα οδικά δίκτυα και οι Δήμοι στο οδικό δίκτυο που έχουν στην ευθύνη τους.ΠηγήΔημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.