Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κορωνοϊός ή ανοιξιάτικη αλλεργία: Πώς τα ξεχωρίζουμε – Ο Σ.Τσιόδρας εξηγεί

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής, ανέλυσε τις διαφορές και τις ομοιότητες των συμπτωμάτων λοίμωξης με κορωνοϊό και αλλεργιών.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της νόσου στη χώρα, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως είναι σημαντικό θέμα η εμφάνιση των αλλεργιών αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα μίας κατάστασης που ονομάζεται αλλεργική ρινίτιδα και μπορεί να έχει κάποια παρόμοια συμπτώματα.

 «Δεν μοιάζουν όλα, κάποια μοιάζουν, κάποια δεν μοιάζουν. Και φυσικά, κάποιοι από αυτούς τους ασθενείς, υπολογίζεται περίπου γύρω στο 20% στην πατρίδα μας, των ασθενών που έχουν αυτές τις εποχικές αλλεργίες, έχουν και άσθμα, για το οποίο μπορεί να παίρνουν φάρμακα, και να έχουν μια συχνή ιατρική παρακολούθηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ένα χαρακτηριστικό των αλλεργιών, είναι το φτάρνισμα και τα κόκκινα μάτια και ακολουθεί σ’ αυτό το πάνελ της αλλεργίας η καταρροή από τη μύτη και η φαγούρα. Άρα αυτά τα τέσσερα συμπτώματα είναι που καθορίζουν την εμφάνιση μιας αλλεργίας.

Κάποια από αυτά εμφανίζονται κυρίως στην αλλεργία, όπως το φτάρνισμα, η φαγούρα και τα κόκκινα μάτια, αλλά όχι στον κοροναϊό.

«Θέλει μια προσοχή αν προσπαθήσει κάποιος να διαφοροποιήσει τα συμπτώματα κι αν δεν είναι σίγουρος καλό θα είναι να ρωτά τον γιατρό του. Γιατί αν χρειαστεί θα πρέπει να ελεγχθεί» είπε ο κ. Τσιόδρας.

Τι συμβαίνει με τον πυρετό

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στο σύμπτωμα του πυρετού, τονίζοντας πως δεν καθορίζει την αλλεργική κατάσταση. Οι μυαλγίες, επίσης, η κόπωση που καμιά φορά εμφανίζουν τα αλλεργικά άτομα, είναι κάτι το οποίο θέλει χρόνο, δεν είναι αυτή η οξεία καταβολή που εμφανίζει ο ιός:

«Αυτό που έχουν να κάνουν οι ασθενείς με αλλεργία είναι να ακολουθούν προσεκτικά τις συμβουλές του γιατρού τους, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, έχω μιλήσει με επικεφαλής επιστήμονες αλλεργιολόγους γι’ αυτό το θέμα και όλοι μου είπαν ότι τα άτομα με αλλεργίες θα πρέπει να συνεχίσουν τα φάρμακά τους, την αγωγή τους, να είναι σε επικοινωνία με τον γιατρό τους κι αν χρειαστεί έλεγχος, να γίνεται» κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.


Πηγή


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.