HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κορωνοϊός: Διπλή ελάφρυνση φόρου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από την πανδημία

Η κυβέρνηση δρομολογεί παρεμβάσεις για τη στήριξη των ιδιοκτητών ακινήτων που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού.

Η περίμετρος των μέτρων στήριξης αναμένεται να καλύψει φορολογουμένους που θα εισπράξουν το 60% των ενοικίων από τα ακίνητά τους κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, ικανοποιώντας έτσι τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων περιλαμβάνει υπολογίσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται μετά την εφαρμογή του μέτρου που προβλέπει τη μείωση κατά 40% στα ενοίκια επαγγελματικής στέγης, πρώτης κατοικίας και φοιτητικής στέγης για επιχειρήσεις και εργαζομένους που πλήττονται από την πανδημία.

Το μέτρο αυτό θα ισχύσει και για τον Μάιο για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές, τους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας για την πρώτη κατοικία τους ή και για τη φοιτητική κατοικία.

Δύο είναι οι παρεμβάσεις που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για την ελάφρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού. Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει η ελάφρυνση να γίνει μέσω του φόρου εισοδήματος και συγκεκριμένα της κλίμακας φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια. Στην περίπτωση αυτή η έκπτωση φόρου για τους πληττόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων θα φανεί κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2021, στις οποίες οι φορολογούμενοι θα δηλώσουν τα εισοδήματα που απέκτησαν φέτος.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει παράλληλα την έκπτωση 5% του φορολογητέου εισοδήματος από μισθώματα ακινήτων χωρίς δικαιολογητικά να διπλασιασθεί και να φθάσει το 10%.

Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να κλειδώσουν μετά από σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τον Πρωθυπουργό.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια