HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Τους εύλογους προβληματισμούς και τα κύρια αιτήματα για την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας, που υφίσταται τις δυσμενείς συνέπειες του κορωνοϊού, εξαιτίας των περιορισμών που επιβλήθηκαν, έθεσε υπόψιν του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ο οποίος συμμετείχε σε ευρεία τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και τη συμμετοχή πρόεδρων των Επιμελητηρίων της χώρας καθώς και εκπροσώπων των σημαντικότερων κλάδων της επιχειρηματικότητας το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαΐου 2020.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου  αναφέρθηκε στις κυριότερες προτάσεις για τις οποίες και μέσω διαδοχικών επιστολών έχει ενημερώσει τον κ. Υπουργό από την πρώτη στιγμή.
Υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη για:

-Την υποστήριξη, μέσω factoring με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, των ελληνικών επιχειρήσεων
- Την παράταση της επιδότησης του ενοικίου των επιχειρήσεων.
- Την παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής των επιταγών.
- Τον επαναπατρισμό των ελληνικών επιχειρήσεων από τις βαλκανικές χώρες καθώς  η υγειονομική κρίση “αποκάλυψε” ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που δεν παράγει.
- Την προσωρινή κατάργηση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών που επιβαρύνουν, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις οι οποίες παρέμειναν κλειστές με εντολή του κράτους.

Ο κ. Γεωργιάδης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή των Επιμελητηρίων στη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζοντας ότι η δημιουργική συνεργασία με την επιμελητηριακή κοινότητα και οι προτάσεις της ενίσχυσαν σε γνώση τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου. Επιπλέον ο Υπουργός Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει γραπτώς σε όλους όσους συμμετείχαν με προτάσεις στην τηλεδιάσκεψη.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια