Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μάσκα: Πώς να αντιμετωπίσετε τους ερεθισμούς του δέρματος από τη χρήση της

Δεδομένου ότι η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους, μέχρι να ξεφύγουμε από αυτόν τον εφιάλτη, αυτό το αξεσουάρ προστασίας θα γίνει ο απόλυτος φίλος της καθημερινότητας, μία πρώτη ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό.

Ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσετε κάποιο ερεθισμό του δέρματος γύρω από τις περιοχές που ακουμπάει, ειδικά εάν τη φοράτε πολλές ώρες. Υπάρχουν δύο τέτοιοι τύποι ερεθισμού: σημάδια από την τριβή και εξανθήματα ακμής, που μπορούν να εμφανιστούν ταυτόχρονα και στο Τι πρέπει να κάνετε για τον ερεθισμό του δέρματος από τη χρήση μάσκας.

Ας ξεκινήσουμε με τον ερεθισμό που εκδηλώνεται με σημάδια τριβής. Οποιεσδήποτε περιοχές είναι σφιχτές ή τρίβονται μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα. Ελαχιστοποιήστε την πιθανότητα αυτή με την επιλογή ενός προϊόντος με λείες επιφάνειες. Όταν αφαιρείτε τη μάσκα πλύνετε την περιοχή με νερό και απαλό καθαριστικό και εφαρμόστε μια ενυδατική αλοιφή ή κρέμα.

Τι αλοιφή θα ρωτήσετε τώρα. Ακολουθούν μερικές προτάσεις συστατικών: Η αλόη βέρα είναι ένα εξαιρετικά ενυδατικό αντιφλεγμονώδες, η βρώμη επίσης, που περιέχεται σε πολλές βρεφικές κρέμες συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ερεθισμών, ενώ υπάρχουν και τα ελαιώδη, λιπόφιλα μόρια κηραμίδια που φροντίζουν απίστευτα το δερματικό φραγμό.

Όσον αφορά τα εξανθήματα ακμής, είναι αλήθεια ότι μια μάσκα δημιουργεί ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο σμήγμα και ιδρώτα, μια συνθήκη που μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς και σπυράκια. Και δυστυχώς, η περιοχή που καλύπτει η μάσκα (μύτη, στόμα, πηγούνι) είναι περιοχές στις οποίες ξεσπάει συχνά η ακμή. Επομένως, εάν είστε άτομο με τάση ακμής, λάβετε επιπλέον προφυλάξεις για να διατηρήσετε το δέρμα καθαρό, πλένοντάς το με ένα καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ για παράδειγμα ή με κάποια άλλη ουσία που καταπολεμά τη λιπαρότητα και το σμήγμα. Οπωσδήποτε αποφύγετε είδη μακιγιάζ και βαριές κρέμες κάτω από τη μάσκα, γιατί οι περισσότερες από αυτές είναι φαγεσωρογόνες, δηλαδή προκαλούν σπυράκια.


Πηγή


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.