Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Για ποιο λόγο αναβλήθηκε η μεγάλη ναυτική άσκηση «Καταιγίδα» που θα ξεκινούσε σήμερα

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική αναβολή διεξαγωγής της Μεγάλης άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού υπό την κωδική ονομασία «Καταιγίδα 2020» που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα με τμηματική έξοδο του ελληνικού στόλου σε ολόκληρο το Αιγαίο και θα διαρκούσε δέκα ημέρες καθώς θα ολοκληρωνόταν στις 20 του μηνός.

Αργά χθες το βράδυ πήγες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης διέρρεαν ότι θα υπάρξει πρόσκαιρη αναστολή όλων των δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης, προκειμένου να διαφυλαχθεί το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων κορονοϊού στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση όμως είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε λίγες μόνο ώρες πριν ξεκινήσει η άσκηση, ενώ οι λόγοι που επικαλείται η ηγεσία του ελληνικού Πενταγώνου δεν προέκυψαν προφανώς τη νύχτα της Κυριακής. Τουναντίον όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι η άσκηση θα πραγματοποιούνταν κανονικά, σε αντίθεση μάλιστα με την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» της Τουρκίας η οποία ακυρώθηκε λόγω του Covid-19.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα την ώρα που το Πολεμικό Ναυτικό μας εξέδιδε Νavtex αναφορικά με την άσκηση «Καταιγίδα», η γειτονική χώρα επιχειρούσε με αντί-Navtex να την ακυρώσει. Πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπήρξαν ενδοιασμοί εξαιτίας της πιθανότητας να προχωρούσε η Τουρκία σε κινήσεις που θα σαμπόταραν την άσκηση προκειμένου να μη βρεθεί σε μειονεκτική θέση στην παρούσα φάση. Ήτοι, να προχωρούσε σε μαζική παραβίαση του Αιγαίου πελάγους, υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και παρενοχλήσεις αεροσκαφών μας


ΠηγήΔημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.