Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Επιστολή της Βουλευτού κ. Άννας Μάνη για διευκόλυνση μετακινήσεων εποχικών εργατών γης και παροχή κινήτρων σε Έλληνες ανέργους για εργασία στον αγροτικό τομέα

Η Βουλευτής ζητά με σχετική επιστολή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη, να διευκολύνει τις μετακινήσεις των εποχικών εργατών γης και να παρέχει κίνητρα σε Έλληνες ανέργους ώστε να βρουν εργασία στον αγροτικό τομέα.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

                                                                                                                   
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Τρίτη, 5 Μαΐου 2020

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη      

Θέμα: «Διευκόλυνση μετακινήσεων εποχικών εργατών γης – παροχή κινήτρων σε Έλληνες ανέργους για εργασία στον αγροτικό τομέα» 

Κύριε Υπουργέ,

Σε όλη τη χώρα, έτσι και στην Π.Ε. Πιερίας, εκατοντάδες εργαζόμενοι θα μείνουν φέτος άνεργοι εξαιτίας των καταστροφικών επιπτώσεων της πανδημίας. Κυρίως εργαζόμενοι που απασχολούνται κατά βάση στον τουριστικό κλάδο (ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία, εστιατόρια κτλ.) αλλά και σε άλλες σχετιζόμενες επιχειρήσεις, πολλές εκ των οποίων φέτος δε θα λειτουργήσουν.
Συγχρόνως, στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο οι καλλιέργειες και η φετινή σοδειά των παραγωγών, κάτι που θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα στον ήδη δοκιμαζόμενο αγροτικό κόσμο, είναι απολύτως απαραίτητο η Κυβέρνηση μας να δώσει κίνητρα στους άνεργους Έλληνες που μένουν στην περιφέρεια να βρουν εργασία στον αγροτικό τομέα σε γειτονικές περιοχές, όπου υπάρχει ζήτηση για εργάτες γης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Περιφερειακές Ενότητες της Ημαθίας και της Πέλλας, όπου αυτήν την περίοδο εμφανίζουν αυξημένες ανάγκες για εργατικό δυναμικό που θα απασχοληθεί σε αγροκτήματα, διαλογητήρια και κονσερβοποιεία. Ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που προκύπτει εδώ είναι οι μετακινήσεις των εργατών γης από την κατοικία τους στις αγροτικές εργασίες, για παράδειγμα από την Πιερία προς την Ημαθία. 
Επειδή είναι πολύ σημαντικό εκατοντάδες άνεργοι συμπολίτες μου από την Πιερία αλλά και από άλλες περιοχές να μη στερηθούν τη δυνατότητα να απασχοληθούν εποχικά στις περιοχές αυτές.
Επειδή η Κυβέρνηση, μέσω του αρμόδιου Υπουργείου σας, έχει ήδη προχωρήσει σε ιδιαίτερα σημαντικές και χρήσιμες νομοθετικές παρεμβάσεις, οι οποίες συμπεριλήφθησαν στις από 13-4-2020 και 2-5-2020 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, προκειμένου να διευκολύνει τους αγρότες να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν αυτή την περίοδο σε εργατικά χέρια για τη συγκομιδή της αγροτικής παραγωγής.
Κατόπιν όλων αυτών, παρακαλώ όπως εξετάσετε τη δυνατότητα διευκόλυνσης της μετακίνησης Ελλήνων εργατών γης από τη μία Περιφερειακή Ενότητα στην άλλη, υπό συνθήκες φυσικά που δε θα θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Η επίλυση του προβλήματος των μετακινήσεων θα έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνεργοι Έλληνες να βρουν εργασία στον αγροτικό τομέα, κάτι που θα επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα τόσο για την καταπολέμηση της ανεργίας όσο και για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα που αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας της πατρίδας μας. 

Η Βουλευτής Πιερίας Ν.Δ.
Άννα Μάνη - ΠαπαδημητρίουΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.