HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής αποχαιρετά τον Καθηγητή Γιάννη Σειραδάκη

Τα ξημερώματα της Κυριακής 3 Μαΐου έφυγε από τη ζωή ο Καθηγητής Αστρονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Σειραδάκης.

Η απώλεια είναι μεγάλη, τόσο για το Αστεροσκοπείο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όσο και για την επιστήμη της Αστρονομίας στην Ελλάδα. Τον χαρακτήριζε η ευγενική και χαμηλών τόνων προσωπικότητά του, η πολλή μεγάλη καλοσύνη του, η μεταδοτικότητα, αλλά κυρίως ο σεβασμός της γνώμης του συνομιλητή του. Ένας σεβασμός και μία αγάπη που μετέδιδε απλόχερα στους χιλιάδες φοιτητές που πέρασαν από τα αμφιθέατρα όπου δίδαξε για πολλά έτη, οι οποίοι, είτε παλαιότεροι είτε νεότεροι, τον θυμούνται με πολύ ξεχωριστό τρόπο.

Ο Γιάννης Σειραδάκης υπήρξε καθηγητής, δάσκαλος αλλά και προσωπικός φίλος των δύο αστροφυσικών συνιδρυτών του Ολύμπιου Κέντρου Αστροφυσικής. Μας έδωσε τις πολύτιμες συμβουλές του και την αμέριστη στήριξη του κατά την διάρκεια της δημιουργίας του Κέντρου, συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητές μας και μας ενθάρρυνε, σε δύσκολους καιρούς, να συνεχίσουμε το έργο μας και την συνεισφορά μας στην τοπική κοινωνία. Έδωσε την κεντρική εναρκτήρια ομιλία του Παγκοσμίου Συνεδρίου Αστροφυσικής “Ολύμπιο Συμπόσιο 2014”, όπως και δύο διαλέξεις το 2016 στο πλαίσιο των ημερίδων Αστροφυσικής για μαθητές Γυμνασίου που διοργανώθηκαν στην Κατερίνη. Εμείς, πρώτα ως μαθητές του, συνάδελφοι και φίλοι, αλλά και ως Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη τον αγαπητό συνάδελφο, φίλο και χαρισματικό καθηγητή μας, το έργο του οποίου θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας εμπνέοντας τις νεότερες γενιές επιστημόνων.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια