Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής αποχαιρετά τον Καθηγητή Γιάννη Σειραδάκη

Τα ξημερώματα της Κυριακής 3 Μαΐου έφυγε από τη ζωή ο Καθηγητής Αστρονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Σειραδάκης.

Η απώλεια είναι μεγάλη, τόσο για το Αστεροσκοπείο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όσο και για την επιστήμη της Αστρονομίας στην Ελλάδα. Τον χαρακτήριζε η ευγενική και χαμηλών τόνων προσωπικότητά του, η πολλή μεγάλη καλοσύνη του, η μεταδοτικότητα, αλλά κυρίως ο σεβασμός της γνώμης του συνομιλητή του. Ένας σεβασμός και μία αγάπη που μετέδιδε απλόχερα στους χιλιάδες φοιτητές που πέρασαν από τα αμφιθέατρα όπου δίδαξε για πολλά έτη, οι οποίοι, είτε παλαιότεροι είτε νεότεροι, τον θυμούνται με πολύ ξεχωριστό τρόπο.

Ο Γιάννης Σειραδάκης υπήρξε καθηγητής, δάσκαλος αλλά και προσωπικός φίλος των δύο αστροφυσικών συνιδρυτών του Ολύμπιου Κέντρου Αστροφυσικής. Μας έδωσε τις πολύτιμες συμβουλές του και την αμέριστη στήριξη του κατά την διάρκεια της δημιουργίας του Κέντρου, συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητές μας και μας ενθάρρυνε, σε δύσκολους καιρούς, να συνεχίσουμε το έργο μας και την συνεισφορά μας στην τοπική κοινωνία. Έδωσε την κεντρική εναρκτήρια ομιλία του Παγκοσμίου Συνεδρίου Αστροφυσικής “Ολύμπιο Συμπόσιο 2014”, όπως και δύο διαλέξεις το 2016 στο πλαίσιο των ημερίδων Αστροφυσικής για μαθητές Γυμνασίου που διοργανώθηκαν στην Κατερίνη. Εμείς, πρώτα ως μαθητές του, συνάδελφοι και φίλοι, αλλά και ως Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη τον αγαπητό συνάδελφο, φίλο και χαρισματικό καθηγητή μας, το έργο του οποίου θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας εμπνέοντας τις νεότερες γενιές επιστημόνων.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.