Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τσιόδρας: Αν είχα πει πως τα παιδιά είναι «υγειονομικές βόμβες» θα έπρεπε να με καθαιρέσετε

Σε ερώτηση για τα παιδιά που τέθηκε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, απέρριψε τις αιτιάσεις ότι τα είχε χαρακτηρίσει «υγειονομικές βόμβες».

«Αν είχα πει κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά, θα έπρεπε να με είχατε καθαιρέσει την ίδια στιγμή».  Παράλληλα, εξήγησε για ακόμη μια φορά για ποιο λόγο αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σχολεία.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τη νόσο. Γι' αυτό και προηγούνται στις προσπάθειες επανόδου για μια νέα κανονικότητα. Μάλιστα, έφερε το παράδειγμα ότι 14 χώρες στην Ευρώπη έχουν αποφασίσει την επανένταξη των παιδιών στα σχολεία. «Τα παιδιά έπρεπε να προηγούνται όχι μόνο γιατί κινδυνεύουν λιγότερο από τη νόσο αλλά αυτά σαν μια ελπίδα της κοινωνίας μας πρέπει να ενταχθούν στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γιατί τα παιδιά μεταδίδουν λιγότερο τη νόσο

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι ακόμη σαφής. Ανέφερε ότι υπάρχουν διάφορα δεδομένα από διάφορες μελέτες αλλά αυτές, όπως σημείωσε, δεν έχουν αξιολογηθεί από τους ειδικούς επιστήμονες. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην πολιτική αντιπαράθεση που επικρατεί γύρω από τα παιδιά και αν αυτά θα πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η επιστημονική αβεβαιότητα πρέπει να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης και να τσακώνονται κάποιοι και να λένε «κάνετε λάθος, δεν είναι σωστό». Τώρα ξέρουμε. Είμαστε πιο επιφυλακτικοί. Έχουμε δει την επικινδυνότητα του ιού. Θρηνούμε για το Ηνωμένο Βασίλειο. Θρηνούμε για όλους αλλά πρέπει να πάρουμε μέτρα για το άνοιγμα της κοινωνίας».


ΠηγήΕτικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.