HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τσιόδρας: Αν είχα πει πως τα παιδιά είναι «υγειονομικές βόμβες» θα έπρεπε να με καθαιρέσετε

Σε ερώτηση για τα παιδιά που τέθηκε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, απέρριψε τις αιτιάσεις ότι τα είχε χαρακτηρίσει «υγειονομικές βόμβες».

«Αν είχα πει κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά, θα έπρεπε να με είχατε καθαιρέσει την ίδια στιγμή».  Παράλληλα, εξήγησε για ακόμη μια φορά για ποιο λόγο αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σχολεία.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τη νόσο. Γι' αυτό και προηγούνται στις προσπάθειες επανόδου για μια νέα κανονικότητα. Μάλιστα, έφερε το παράδειγμα ότι 14 χώρες στην Ευρώπη έχουν αποφασίσει την επανένταξη των παιδιών στα σχολεία. «Τα παιδιά έπρεπε να προηγούνται όχι μόνο γιατί κινδυνεύουν λιγότερο από τη νόσο αλλά αυτά σαν μια ελπίδα της κοινωνίας μας πρέπει να ενταχθούν στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γιατί τα παιδιά μεταδίδουν λιγότερο τη νόσο

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι ακόμη σαφής. Ανέφερε ότι υπάρχουν διάφορα δεδομένα από διάφορες μελέτες αλλά αυτές, όπως σημείωσε, δεν έχουν αξιολογηθεί από τους ειδικούς επιστήμονες. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην πολιτική αντιπαράθεση που επικρατεί γύρω από τα παιδιά και αν αυτά θα πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η επιστημονική αβεβαιότητα πρέπει να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης και να τσακώνονται κάποιοι και να λένε «κάνετε λάθος, δεν είναι σωστό». Τώρα ξέρουμε. Είμαστε πιο επιφυλακτικοί. Έχουμε δει την επικινδυνότητα του ιού. Θρηνούμε για το Ηνωμένο Βασίλειο. Θρηνούμε για όλους αλλά πρέπει να πάρουμε μέτρα για το άνοιγμα της κοινωνίας».


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια