HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δημόσιο: Πώς θα επαναλειτουργήσει από την Δευτέρα – Ωράριο, αποστάσεις και άδειες

Οι οδηγίες της εγκυκλίου δεν αφορούν τους ένστολους, τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων, τους εργαζομένους που υπηρετούν στο υπουργείο Υγείας, σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας και στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Οδηγίες για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών από την προσεχή εβδομάδα, που περιλαμβάνει την επιστροφή στο γραφείο του 70% των υπαλλήλων και υπό προϋποθέσεις ακόμα και του συνόλου του προσωπικού, στο πλαίσιο της σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα, δίνει εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, όπως ο ίδιος είχε προαναγγείλει.

Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, το ποσοστό 70% υπολογίζεται σε επίπεδο Διεύθυνσης ή Γενικής Διεύθυνσης βάσει όσων μπορούν να παρέχουν εργασία εκ περιτροπής με αυτοπρόσωπη παρουσία. ‘Αρα, δεν θα υπολογίζονται οι υπάλληλοι που τελούν σε οποιαδήποτε άδεια, συμπεριλαμβανομένων των έκτακτων αδειών απουσίας λόγω του κορονοϊού.

Σε περίπτωση που βάσει των αρμοδιοτήτων κάθε υπηρεσίας, αλλά και κάθε οργανικής μονάδας, απαιτείται να προσέρχεται ακόμα και το 100% των υπαλλήλων, αυτό -σύμφωνα με την εγκύκλιο- είναι επιτρεπτό, υπό την προϋπόθεση διασφάλισης των κανόνων προστασίας της υγείας, ιδίως η τήρηση της αποστάσεως μεταξύ των εργαζομένων τουλάχιστον 1,5 μέτρου.

Η προσέλευση των υπαλλήλων σε τρία διακριτά ωράρια προσέλευσης (7.00-8.00 και 9.00) θα εξακολουθήσει και την επόμενη εβδομάδα για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Διευκρινίζεται, πάντως, ότι στις περιπτώσεις που οι υπάλληλοι προσέρχονται στην υπηρεσία είτε με ΙΧ είτε με τα πόδια, εξυπακούεται ότι μπορούν να διατηρήσουν το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης που ίσχυε πριν από την πανδημία.

Σημειώνεται ότι οι οδηγίες της εγκυκλίου δεν αφορούν τους ένστολους, τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων, τους εργαζομένους που υπηρετούν στο υπουργείο Υγείας, σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς εν προκειμένω αρμόδιοι αποκλειστικά είναι οι φορείς, στους οποίους ανήκουν οργανικά οι εν λόγω υπάλληλοι.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια