HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Φρένο στα σχέδια των ζευγαριών για παιδί έβαλε ο κορονοϊός

Μπορεί ο κορονοϊός να επέβαλε καραντίνα σε όλο τον κόσμο και τα ζευγάρια να πέρασαν περισσότερο χρόνο μαζί, όμως μια νέα έρευνα που έγινε στην Ιταλία, δείχνει ότι μάλλον δεν θα υπάρξει αύξηση στις γεννήσεις, καθώς το 80% δεν σχεδιάζει να κάνει παιδί όσο κρατά η πανδημία COVID-19.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και άλλων φορέων, οι οποίοι έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό γυναικολογίας και «Journal of Psychosomatic Obstetrics and Gynecology», έκαναν δειγματοληπτική έρευνα σε 1.482 άτομα ηλικίας 18 έως 46 ετών (64% γυναίκες και 36% άνδρες).

Διαπιστώθηκε ότι τα 1.214 άτομα (ποσοστό 82%) δεν σκόπευαν να κάνουν παιδί στη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Επιπλέον, από τους 268 που σχεδίαζαν να κάνουν παιδί προτού ξεσπάσει η πανδημία, πάνω από το ένα τρίτο (37%) εγκατέλειψαν πια τα σχέδια τους.

Οι βασικές αιτίες είναι οι ανησυχίες για μελλοντικές οικονομικές δυσκολίες (58%) και οι πιθανές συνέπειες στην εγκυμοσύνη λόγω της COVID-19.

Για ανησυχητικά ευρήματα, όσον αφορά την επίπτωση της καραντίνας στην πρόθεση των ζευγαριών να κάνουν παιδί, ακόμη και μεταξύ όσων δεν έχουν χάσει τη δουλειά τους, ούτε έχουν μείωση εισοδημάτων λόγω πανδημίας, έκανε λόγο η ερευνήτρια δρ.Ελιζαμπέτα Μιτσέλι του ιταλικού Κέντρου Τεχνολογιών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Από την άλλη, ο φόβος ότι η καθυστέρηση στη σύλληψη παιδιού μπορεί να δυσκολέψει την προσπάθεια αργότερα, ωθεί ορισμένα ζευγάρια να αψηφούν την πανδημία και τις όποιες ανησυχίες, επιμένοντας στα αρχικά σχέδια τους να αποκτήσουν παιδί.

Υπήρξε επίσης ένα 11% των ερωτηθέντων -κυρίως γυναίκες- που δήλωσαν ότι τους ήρθε η διάθεση για παιδί εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, όμως μόνο το 4% δήλωσαν ότι όντως προσπάθησαν ενεργητικά.

Η μελέτη αξιολόγησε επίσης τη σεξουαλική διάθεση των συμμετεχόντων στην έρευνα. Δύο στους τρεις (66%) ανέφεραν ότι δεν μειώθηκε η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών τους κατά την καραντίνα.



Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια