Μια ιαπωνική συνταγή με σάκε και σόγια σος
Υλικά
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 κ. γλ. σησαμέλαιο
- 4 φρέσκες σαρδέλες
- 3 κ. γλ. σάκε
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 1/2 κ. σ. σόγια σος
- 1 1/2 κ. σ. mirin (ιαπωνικό γλυκό κρασί ρυζιού)
- 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
- Προσθέστε τις σαρδέλες και μαγειρέψτε τες για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Μεταφέρετέ τες σε ένα πιάτο και αφήστε στην άκρη.
- Ανακατέψτε το σάκε με τα κρεμμύδια, τη σόγιας σος, το mirin και το ψιλοκομμένο τζίντζερ σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
- Περιχύστε πάνω από τις σαρδέλες και απολαύστε.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!