Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πανό Μνήμης & Τιμής για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Δημαρχείο Κατερίνης

«19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» είναι το μήνυμα που αναγράφεται στο γιγαντιαίων διαστάσεων πανό, που, από το περασμένο Σάββατο, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, αναρτήθηκε από τον Δήμο Κατερίνης, στην πρόσοψη του Δημαρχείου.

Παράλληλα, σε μήνυμά του ο Δήμαρχος αναφερόμενος στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, καθώς και στη συμβολική αυτή ενέργεια Μνήμης και Τιμής για τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας τονίζει:


«Η 19η Μαΐου, η οποία έχει καθιερωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, δεν συνιστά απλά μία ανάμνηση αχνή, ένα αγιοκέρι, για τους 353000 Ποντίους αδελφούς μας - τραγικά θύματα της τουρκικής βαρβαρότητας. 
Θέτει πρωτίστως στο επίκεντρο την επιτακτική ανάγκη διεθνοποίησης του ζητήματος και αναγνώρισης της μαρτυρικής αυτής θυσίας των αδελφών μας, που σφαγιάσθηκαν στις πανάρχαιες πατρογονικές τους εστίες. Στη σύγχρονη μάλιστα εποχή, η αναγνώριση των γεγονότων που διαμόρφωσαν την ιστορία, είναι απαραίτητη και διδάσκει επαρκώς, το πώς θα αποτραπούν στο μέλλον, εγκλήματα που θίγουν τον ίδιο τον πυρήνα της αξίας του Ανθρώπου, ενώ συνιστούν στοιχείο βαθύτατης  και αναγκαίας αυτογνωσίας.
Στο Δήμο μας, εκπληρώνοντας στοιχειώδες χρέος απέναντι στην Ιστορία μας, εκδηλώνοντας το σεβασμό μας, συμμετέχουμε στις επετειακές εκδηλώσεις και τιμούμε την Ιερή Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Ενός λαού με δύναμη ψυχής που μεταλαμπάδευσε τόσο στην Κατερίνη, όσο και στον ελλαδικό χώρο ευρύτερα, κουλτούρα, ήθη, ιερές παραδόσεις και αξίες».Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.