Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μεγάλο κύκλωμα που διέθετε αλλοιωμένα τρόφιμα σε νοσοκομεία και στρατόπεδα εντόπισε το ΣΔΟΕ

Σημαντικό πλήγμα σε κύκλωμα παραγωγής και διάθεσης επικίνδυνων για την υγεία τροφίμων, το οποίο διέθετε προϊόντα σε πάνω νοσοκομεία, στρατόπεδα, σωφρονιστήρια, δομές φιλοξενίας ανηλίκων, δημοτικές επιχειρήσεις, δομές φιλοξενίας προσφύγων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ.λπ. κατάφεραν υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Την Τετάρτη 6 Μαΐου, στο πλαίσιο κοινής δράσης έρευνας, μεικτό κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΕΦΕΤ, εντόπισε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου κρέατος και προϊόντων κρέατος με έδρα τον Πειραιά, η οποία κατείχε προϊόντα κρέατος μη ασφαλή (αλλοιωμένα), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, βάρους επτά τόνων περίπου, τα οποία και κατασχέθηκαν και δεσμεύτηκαν.

Πιο αναλυτικά, κατασχέθηκαν από τον ΕΦΕΤ τα ακόλουθα είδη: 
 1. Μπούτια κοτόπουλου σε 74 πλαστικά τελάρα, βάρους 1.480 kg
 2. Κοτόπουλο μπούτια σε 39 τελάρα, βάρους 780 kg
 3. Ρολό κρέατος σε 10κιβώτια, βάρους 200 kg
 4. Χοιρινό νωπό σε 29 χαρτοκιβώτια με περασμένη ημερομηνία λήξης, βάρους 580 kg
 5. Γαλοπούλα σε φέτες σε τέσσερα κιβώτια συνολικού, βάρους 81,50 kg
 6. Μπέϊκον κύβος καπνιστό χωρίς άλλες επισημάνσεις σε ένα κιβώτιο, βάρους 15,5 kg
 7. Πάριζα τοστ σνακ σε δύο κιβώτια, βάρους 27,5kg
 8. Λουκάνικα σχάρας σε ανοιχτό κιβώτιο
 9. Ολόκληρα κοτόπουλα σε μία ανοξείδωτη βούτα άνευ σήμανσης, βάρους 70 kg
 10. Λίπος σε 10 κιβώτια, βάρους 180 kg
 11. Λίπος χοιρινό σε 2 κιβώτια, βάρους 36 kg
 12. Λίπος χοιρινό (pinbeef) σε 7 κιβώτια, βάρους 105 kg
 13. Λίπος μοσχαρίσιο Lorev Carnich quality σε 35 κιβώτια, βάρους 700 kg
 14. Noυά μοσχαρίσιο σε 3 κιβώτια, βάρους 45 kg
 15. Έντερα αρνίσια, βάρους 1,5 kg
 16. Μπούτια κοτόπουλου σε 2 κιβώτια, βάρους 30 kg
 17. Bacon σε vacuum άνευ σημάνσεων, βάρους 5 kg
 18. Κοτόπουλο καλαμάκι άνευ σημάνσεων, 1 kg
 19. Πανσέτα χοιρινή, βάρους 5 Kg
 20. Μπριζόλες χοιρινές τεσσάρων τεμαχίων 30 kg
 21. Πλήρες μίγμα για γαλάκτωμα λίπους-κρέατος με ημερ. λήξης 22/12/2019, βάρους 6,8 kg
 22. Γαλοπούλα φέτες χωρίς σημάνσεις σε 4 κιβώτια, βάρους 90 kg
 23. Βόειο κρέας με διαφορετικές ενδείξεις στην εξωτερική και εσωτερική συσκευασία με περασμένη ημερομηνία σε 5 κιβώτια, βάρους 150 kg
 24. Μπριζόλα λαιμού σε κομμάτια άνευ σημάνσεων, βάρους 15,5 kg
 25. Σουβλάκια χοιρινά άνευ σημάνσεων, βάρους 6 kg.
Επίσης δεσμεύτηκαν:
 1. Μπέικον κύβος καπνιστό σε 3 κιβώτια, βάρους 46,5 kg
 2. Σπάλα χοιρινή σε 80 σακούλες vacuum κατεψυγμένη, βάρους 1.280 kg
 3. Μπούτια κοτόπουλο κατεψυγμένα HALAL σε 71 κιβώτια, βάρους 497 kg
 4. Μπούτια κοτόπουλο HALAL σε 22 χαρτοκιβώτια, βάρους 286 kg.
Από την περαιτέρω επεξεργασία των φορολογικών βιβλίων και στοιχείων της ελεγχόμενης επιχείρησης για το έτος 2020, προέκυψε η διάθεση προϊόντων της, σε πάνω από 50 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, καθώς επίσης και σε στρατόπεδα, σωφρονιστήρια, δομές φιλοξενίας ανηλίκων, δημοτικές επιχειρήσεις, δομές φιλοξενίας προσφύγων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ.λπ..

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη αποστείλει έγγραφα, για να ενημερώσει τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης & Ασύλου, καθώς επίσης και τις Περιφερειακές δομές Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας και Ζακύνθου, όσον αφορά τα στοιχεία των εποπτευόμενων φορέων τους που παρέλαβαν προϊόντα από την ελεγχόμενη επιχείρηση μέσα στο 2020, προκειμένου να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας από ενδεχόμενη κατανάλωση ακατάλληλων προϊόντων.


ΠηγήΔημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.