HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ελεύθερος ξανά ο παιδεραστής Σειραγάκης

Να μείνει εκτός των φυλακών αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών για τον γυμναστή Νίκο Σειραγάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για 36 περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών έκρινε πως ο αποφυλακισθείς δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκιση του στις 22 Απριλίου 2020 και συνεπώς κατέληξε πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή του στις φυλακές, όπως σημείωσε ο συνήγορός του.

Το δικαστικό συμβούλιο δεν υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Γρεβενών η οποία είχε εισηγηθεί την επιστροφή του στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, που είναι τα 7 χρόνια, 10 μήνες και  25 ημέρες.

Ο πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών (ανώτατο όριο φυλάκισης- εκτιτέα ποινή- τα 20 χρόνια) για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στο Ρέθυμνο και είχε αποφυλακιστεί τέλη Απριλίου.

Λίγα 24ώρα μετά την αποφυλάκισή του ο Νίκος Σειραγάκης συνελήφθη για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, μετά την αποφυλάκισή του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βούλευμα με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισής του, ο Σειραγάκης ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντός του δήμου Καλαμαριάς. Παρ' όλα αυτά, εντοπίστηκε στη Μενεμένης. Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος είχε παρέμβει και μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της αποφυλάκισής του.

Ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας έχει ήδη ασκησει έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο ο γυμναστής είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους. Σε λίγες ημέρες θα συγκληθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να κρίνει το ζήτημα


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια