HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Πανελλήνια Πορεία Διαμαρτυρίας Ιδιοκτητών και Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων

Προβληματισμός, αγωνία και απόγνωση επικρατεί στους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων ανά την Ελλάδα μετά την ισοπέδωση του μεταφορικού έργου εξαιτίας της πανδημίας  του Covid-19 σε όλο τον κόσμο.

 Η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για τον τουρισμό από πλευράς της Πολιτείας δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό αλλά και μεγάλη ανασφάλεια στο τι μέλη γενέσθαι στον κλάδο της μεταφοράς την ώρα που οι οφειλές μας, τα δάνεια μας και  ασφαλιστικές εισφορές τρέχουν.

Οφειλές που υπολογίζαμε να αποπληρώσουμε με χρήματα από την φετινή σεζόν καθώς επενδύσαμε σε αυτή με χρήματα που στην ουσία είχαμε ανάγκη..

Το πιο ανησυχητικό κομμάτι όμως της υπόθεσης είναι ότι κανείς δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά και με σχέδιο με τις τουριστικές μεταφορές επιβατών και το τουριστικό λεωφορείο οι οποίες έχουν αφεθεί στο έλεος…

Ζητάμε λοιπόν λίγο πριν ανοίξει η τουριστική σεζόν να ανακοινωθούν άμεσα τα πρωτόκολλα τα οποία θα εκτελείται το μεταφορικό μας έργο και ποιος θα αναλάβει το κόστος της μετακίνησης με 50%πληρότητα σε περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο, για υγειονομικούς λόγους!

Όπως ξέρετε οι οδικές  μεταφορές τουριστών αποτελούν το 80% του τουρισμού στην χώρα μας καθώς δεν μπορούμε να μιλάμε για ξενοδοχεία αφού αυτά δεν μπορούν ούτε να λειτουργήσουν και ούτε να ανοίξουν χωρίς λεωφορεία.

Τα μέτρα που ζητάμε άμεσα για να μπορέσει ο κλάδος μας να επιβιώσει  είναι τα εξής:

1:Αναστολή όλων των τρεχουσών υποχρεώσεων όπως ρυθμίσεις εφορίας και ασφαλιστικές εισφορές.

2:Μείωση τελών κυκλοφορίας
 στο 50%.

3:Μείωση Φ.Π.Α από το 24% στο 13%. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στην Ισπανία και στην Ιταλία έχουν 9% ΦΠΑ στις μεταφορές των επιβατών.

4: Πενταετή παράταση ορίων ηλικίας λεωφορείων ή εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την απελευθέρωση τους.

5: Απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου για το 2021.

6: Άτοκα δάνεια με διαδικασίες εξπρές και με περίοδο χάριτος 1-2 έτη υπολογιζόμενα βάσει του τζίρου τις επιχείρησης.

7: Αποζημίωση τον κενών καθισμάτων σε κάθε μεταφορά έτσι ώστε να παραμείνει χαμηλό το κόστος των επιβατών!(Σε περίπτωση που ισχύσει)

8: Οικονομική ενίσχυση για την πρόσληψη οδηγών οι οποίοι είναι και αυτοί σε απόγνωση και ζητούμε την επιδότηση του βασικού τους μισθού όπως και την απαλλαγή μας από τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

9: Δυνατότητα ένταξης των οδηγών σε ταμείο ανεργίας μετα το πέρας της σεζόν με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις δεδομένου του ότι το χρονικό διάστημα της εργασίας τους θα είναι πολύ μικρό.

10:Ένταξη των επιχειρήσεων μας στις πληττόμενες επιχειρήσεις καθώς τα έσοδα μας είναι μηδενικά.

Όπως αναφέρετε ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας.. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτού είναι τα τουριστικά μας λεωφορεία.

Οι επιχειρήσεις μας μετά την οικονομική κρίση βγήκαν λαβωμένες αλλά όρθιες.

Εάν δεν λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για τον κλάδο μας είναι βέβαιη η καταστροφή μας.

Ζητούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια..

Ζητούμε την ενεργοποίηση και την συμπαράσταση όλων των συναδέλφων ιδιοκτητών, οδηγών και εμπλεκομένων στον τουρισμό να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν στην πορεία διαμαρτυρίας με τα τουριστικά λεωφορεία, όπου ανάλογες διαμαρτυρίες γίνανε σε όλη την Ευρώπη,ώστε να γίνουν δεκτά από την κυβέρνηση τα δίκαια και απαραίτητα αιτήματα μας

Η κίνηση θα γινει σε κάθε πόλη και θα είναι συμβολική και ειρηνική σε συνεννόηση αυτοκινητιστών και Οδηγών.

Οι συμμετέχοντες να επικοινωνήσουν μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες


(Η ΚΊΝΗΣΗ ΑΥΤΉ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΎΕΙ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΊ ΚΆΠΟΙΟ ΣΩΜΑΤΕΊΟ Η ΚΆΠΟΙΟΝ ΦΟΡΈΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ, ΕΊΝΑΙ ΑΠΌΦΑΣΗ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΏΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΏΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΏΝ ΛΕΩΦΟΡΕΊΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ) 


Πηγή: facebook


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια