HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τούρκος οικονομολόγος: Η χώρα θα αντιμετωπίσει υψηλή ανεργία, φτωχοποίηση, κοινωνικές αναταραχές

Με μελανά χρώματα σκιαγράφησε το μέλλον της τουρκικής οικονομίας λόγω των συνεπειών του κορονοϊού ο Τούρκος οικονομικός αναλυτής Μουσταφά Σονμέζ μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

"Η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πολύ υψηλή ανεργία, απότομη ύφεση, μείωση εισοδημάτων, φτωχοποίηση και κοινωνικές αναταραχές” προέβλεψε ο Μουσταφά Σονμέζ.

"Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μείωση 50 με 60% της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση” ανέφερε ο κ. Σονμέζ.

Όπως τονίζει, 1,5 εκατ. άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους από τους ηλικιακούς περιορισμούς κι άλλο 1,5 εκατ. από τα καταστήματα που έκλεισαν από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών και ήδη υπήρχαν 4,5 εκατ. άνεργοι. Το ποσοστό ανεργίας στη γείτονα αγγίζει το 30%

"Η τουρκική λίρα υποτιμάται συνέχεια, έχει φτάσει το όριο των 7 λιρών έναντι του δολαρίου. Τους επόμενους 12 μήνες πρέπει να αποπληρωθεί χρέος 170 δισ. δολαρίων και φεύγουν επενδυτές” σημείωσε.

Ο οικονομολόγος ξεκαθαρίζει ότι η λύση του ΔΝΤ δεν είναι εύκολη περίπτωση για την τουρκική κυβέρνηση. "Σε περίπτωση χρηματοδότησης το ΔΝΤ απαιτεί στενή παρακολούθηση της Τουρκίας. Η κυβέρνηση Ερντογάν δε θέλει να μπει σε μια τέτοια σχέση με το Ταμείο”.



Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια