Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Γονείς εναντίον τουριστικών πρακτορείων για τα χρήματα από τις ακυρωμένες μαθητικές εκδρομές

Νέα επιστολή έστειλαν στα αρμόδια υπουργεία η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών - Π.ΟΜ.Ε.Κ., μετά από την πληθώρα διαμαρτυριών και καταγγελιών που δέχονται από γονείς, οι οποίοι δηλώνουν την έντονη δυσαρέσκειά τους, ως προς την πολιτική ακυρώσεων των σχολικών-εκπαιδευτικών εκδρομών λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Οι οργανώσεις των καταναλωτών ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών.

Όπως σημειώνουν οι οργανώσεις των καταναλωτών, τα τουριστικά πρακτορεία, που ήταν υπεύθυνα για την οργάνωση, αντί να επιστρέψουν τα χρήματα από τις ακυρωμένες εκδρομές στις οικογένειες των μαθητών, τους επιβάλλουν τη χρήση κουπονιών (voucher), ώστε να τα χρησιμοποιήσουν σε μεταγενέστερη περίοδο.

Ειδικότερα, η ΕΚΠΟΙΖΩ και η ΠΟΜΕΚ «Η Παρέμβαση» στην επιστολή αναφέρουν ότι, τα εκδρομικά αυτά πακέτα δεν δύνανται να χρησιμοποιηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, λόγω ενδεχόμενης αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος από μαθητές ή αποφοίτησής τους. Αποτελούν δε αναπόσπαστο κομμάτι της παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας, τα οποία ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να εντάσσονται στα πλαίσια στήριξης της τουριστικής βιομηχανίας. Υπενθυμίζεται ότι, το κράτος δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής νομοθετική μέριμνα ειδικά για τις σχολικές εκδρομές, ώστε να επιστραφούν άμεσα τα ποσά στις οικογένειες όλων των μαθητών που επρόκειτο να πάρουν μέρος σε αυτές, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες της ΕΚΠΟΙΖΩ, της ΠΟΜΕΚ και των Ομοσπονδιών ενώσεων γονέων και κηδεμόνων.

Επομένως, όπως σημειώνεται, η επιβολή στους καταναλωτές-γονείς να αποδεχθούν υποχρεωτικά κουπόνια - τα οποία συν τοις άλλοις δεν τους προστατεύουν σε περίπτωση πτώχευσης του ταξιδιωτικού πρακτορείου - δεν είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης και θα είχε καταστροφικές συνέπειες ως προς την εμπιστοσύνη των καταναλωτών/γονέων στο θεσμό της Πολιτείας για την ενίσχυση, τόνωση και προώθηση της εκπαίδευσης των παιδιών με τη συμμετοχή τους σε σχολικές-παιδαγωγικές εκδρομές.

«Εξάλλου είναι γεγονός ότι θίγονται η υγεία και τα οικονομικά συμφέροντα των καταναλωτών/γονέων, λόγω της απρόοπτης μεταβολής των συνθηκών από την συγκεκριμένη πανδημία, Covid-19, κατά συνέπεια θεωρούμε επιβεβλημένο, όλα τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που λαμβάνονται, να είναι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία και να μην υποσκάπτουν ή παραβιάζουν τα δικαιώματα των καταναλωτών» όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ και η ΠΟΜΕΚ «Η Παρέμβαση», ζητούν την άμεση παρέμβαση της πολιτείας ώστε να εκδοθεί οδηγία ή ακόμα να ληφθεί επείγουσα νομοθετική ρύθμιση, για την επιστροφή των χρημάτων των ακυρωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στις οικογένειες των μαθητών.

Τέλος, η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τους καταναλωτές να καταγγέλλουν κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχετικά με ακυρώσεις ταξιδιών λόγω Covid-19.


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.