Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Φτιάξτε παγωτό τσιζκέικ με γεύση λεμόνι

Το τσιζκέικ  ήταν ένα γλυκό δημοφιλές στην αρχαία Ελλάδα ή έστω μια πολύ κοντινή στη σημερινή εκδοχή παραλλαγή του! Στα συγγράμματα διασώζεται, ως πλακούντας, ενώ την 1η αναφορά την έχουμε, από το γιατρό Αίγιμο. Μερικά χρόνια αργότερα, ένας Ρωμαίος πολιτικός,έγραψε ότι στην εποχή του, χρησιμοποιούνταν 2 κέικ, για θρησκευτικούς σκοπούς.

Tο ένα ονομαζόταν placenta και είχε μια τραγανή ψημένη βάση, περίπου σαν τη σημερινή εκδοχή του γλυκού. Αρκετούς αιώνες αργότερα, στη Νέα Υόρκη του 19ου, εμφανίστηκε το γλύκισμα αυτό, όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια αναζωογονητική και πολύ εύκολη συνταγή για λαχταριστό και δροσιστικό cheesecake!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το τσιζκέικ με λεμόνι είναι:

• 1 φλιτζάνι (200ml) κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά (35%), χτυπημένη μέχρι να στέκεται
• 1 κούπα (240ml) τυρί κρέμα που έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου
• 35ml ζαχαρούχο εβαπορέ γάλα
• 1/2 κουταλάκι του τσαγιού υγρή βανίλια
• 1/2 κουταλάκι του τσαγιού ξύσμα λεμονιού

Επί το έργον:

1. Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει πολύ λείο.

2. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, την υγρή βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά.

3. Στην συνέχεια προσθέτετε και την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε πολύ μαλακά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

4. Βάζετε το μίγμα σε δοχείο με καπάκι που κλείνει καλά και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 8 ώρες, μέχρι να πήξει καλά.

5. Πριν το σερβίρετε το αφήνετε εκτός ψυγείου για 15 λεπτά.


Πηγή



Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.