Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Τάσος Χαλκιάς εξηγεί γιατί οι καλλιτέχνες δεν θα επανέλθουν σε καμία κανονικότητα

Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη στήριξης των καλών τεχνών και των εργαζομένων γύρω από τον Πολιτισμό και την Τέχνη, ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς.

Με αφορμή, το κίνημα #supportartworkers, που απο χθες κατακλύζει τα social media, ο αγαπημένος ηθοποιός σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram που δημιούργησε πρόσφατα, εστίασε στον ανασφαλή και αμφίβολο εργασιακό χειμώνα που έρχεται για τους ανθρώπους της Τέχνης, και εξήγησε γιατί οι καλλιτέχνες δεν πρόκειται να επανέλθουν σε καμία γνωστή κανονικότητα.

"Η ανασφάλεια και η έλλειψη εμπιστοσύνης, προς κάθε κατεύθυνση, μα και η μέριμνα των ανθρώπων, για τους ίδιους και τους αγαπημένους τους, θα διέπει, και καθόλου άδικα, στο εξής την κοινωνική συμπεριφορά τους", έγραψε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός, τονίζοντας ότι "Ανάγκη πάσα είναι λοιπόν η εσαεί στήριξη των καλών τεχνών και κατ' επέκταση των εργαζομένων σε αυτές καλλιτεχνών".

Ολόκληρη η ανάρτηση του Τάσου Χαλκιά:

Το ερώτημα βέβαια, που πιθανόν να απασχολήσει τους αρμόδιους, προκειμένου να μας παρέχουν "στήριξη",θα είναι ίσως,πως να βάλουν σ' ένα κάποιο τσουβάλι,τόσες πολλές ειδικότητες,συνάμα με τόσες πολλές διαφορετικότητες σε μία μόνο λέξη. Καλλιτέχνες, ομού με τις χιλιάδες συναδέλφων μας τεχνικών,του Θεάτρου, του Κινηματογράφου,της Τηλεόρασης,των Στούντιο, με τις δικές τους πάμπολλες ειδικότητες! Κατά συνέπεια λοιπόν όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα!

Είναι δεδομένο αγαπητοί κύριοι με βάση τις ανάγκες προστασίας της κοινωνίας, ότι όλοι εμείς,ακόμα και μετά την άρση της όποιας απαγόρευσης για συγκεντρώσεις πολλών ατόμων,και ιδιαίτερα για την προσέλευση θεατών- ακροατών,σε καλλιτεχνικό γεγονός ανοιχτού η κλειστού χώρου,δεν πρόκειται να επανέλθουμε σε καμία γνωστή κανονικότητα!

Η ανασφάλεια και η έλλειψη εμπιστοσύνης , προς κάθε κατεύθυνση,μα και η μέριμνα των ανθρώπων , για τους ίδιους και τους αγαπημένους τους θα διέπει,και καθόλου άδικα, στο εξής την κοινωνική συμπεριφορά τους !! Με αυτές τις σκέψεις... κάτω από αυτήν την πίεση... αγαπητοί κύριοι της υπεύθυνης πολιτείας μας, η όποια "στήριξη" σας καθίσταται επιτακτική ανάγκη,για όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους που ήταν σε δουλειές και ξαφνικά τις έχασαν στις αρχές του περασμένου Μάρτη, είχαν κλείσει δουλειές για το καλοκαίρι,και βρίσκονται πλέον μπροστά σε μια ανύπαρκτη καλοκαιρινή σεζόν,και σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν ανασφαλή και παναμφιβολο εργασιακό χειμώνα?! Αγαπητοί κύριοι της σύγχρονης Ελληνικής πολιτείας, η δικιά μας ιστορία δε γράφεται μόνο από τις εξαιρέσεις μας, μα γράφεται ευτυχώς από όλους μας ανεξαιρέτως, λέξη τη λέξη, αράδα την αράδα, σελίδα τη σελίδα με πόνο και με κάματο! Αιώνες τώρα!

Αλλά και στην θρυλική παράσταση της "Οδού Ονείρων" σε σκηνοθεσία του αείμνηστου Αλέξη Σολομού , ο αξέχαστος Δημήτρης Χορν τραγουδά τον ηθοποιό , συγχωρέστε με αλλά είμαι ένας απ' αυτούς , σε μουσική και στίχους του Μάνου Χατζιδάκι... Έλα στο φως, παίζω θα δεις... Και εν τέλει άραγε η εφάπαξ "στήριξη" θα λύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει στον καλλιτεχνικό χώρο; Όχι βέβαια! Ανάγκη πάσα λοιπόν η εσαεί στήριξη των καλών τεχνών και κατ' επέκταση των εργαζομένων σε αυτές καλλιτεχνών!


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Το ερώτημα βέβαια που πιθανόν να απασχολήσει τους αρμόδιους, προκειμένου να μας παρέχουν "στήριξη" θα είναι ίσως πως να βάλουν σ' ένα τσουβάλι,τόσες πολλές ειδικότητες,συνάμα με τόσες πολλές διαφορετικότητες σε μία μόνο λέξη. Καλλιτέχνες, ομού με τις χιλιάδες συναδέλφων μας τεχνικών,του Θεάτρου, του Κινηματογράφου,της Τηλεόρασης,των Στούντιο, με τις δικές τους πάμπολλες ειδικότητες! Κατά συνέπεια λοιπόν όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων στο Θέαμα! Είναι δεδομένο με βάση τις ανάγκες προστασίας της κοινωνίας, ότι όλοι εμείς,ακόμα και μετά την άρση της όποιας απαγόρευσης για συγκεντρώσεις πολλών ατόμων,και ιδιαίτερα για την προσέλευση θεατών- ακροατών,σε καλλιτεχνικό γεγονός ανοιχτού η κλειστού χώρου,δεν πρόκειται να επανέλθουμε σε καμία γνωστή κανονικότητα! Η ανασφάλεια και η έλλειψη εμπιστοσύνης προς κάθε κατεύθυνση, μα και η μέριμνα των ανθρώπων, για τους ίδιους και τους αγαπημένους τους θα διέπει,και καθόλου άδικα, στο εξής την κοινωνική συμπεριφορά του! Με αυτές τις σκέψεις..κάτω από αυτήν την πίεση.. αγαπητοί κύριοι της υπεύθυνης πολιτείας μας, η όποια "στήριξη" σας καθίσταται επιτακτική ανάγκη,για όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους που ήταν σε δουλειές και ξαφνικά τις έχασαν στις αρχές του περασμένου Μάρτη, είχαν κλείσει δουλειές για το καλοκαίρι,και βρίσκονται πλέον μπροστά σε μια ανύπαρκτη καλοκαιρινή σεζόν,και σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν ανασφαλή και παναμφιβολο εργασιακό χειμώνα! Αγαπητοί κύριοι της σύγχρονης Ελληνικής πολιτείας, η δικιά μας ιστορία δε γράφεται μόνο από τις εξαιρέσεις μας, μα γράφεται ευτυχώς από όλους μας ανεξαιρέτως, λέξη τη λέξη, αράδα την αράδα, σελίδα τη σελίδα με πόνο και με κάματο! Αιώνες τώρα! Ο Σοφοκλής λέει σε μία τραγωδία του, «Πολλά γεννούν το δέος, το Μέγα δέος ο άνθρωπος γεννά» και είναι προφανές ότι δεν αναφέρεται στους «εγκληματίες». Αλλά και στην θρυλική παράσταση της "Οδού Ονείρων" σε σκηνοθεσία του αείμνηστου Αλέξη Σολομού, ο αξέχαστος Δημήτρης Χορν τραγουδά τον ηθοποιό, συγχωρέστε με αλλά είμαι ένας απ' αυτούς, σε μουσική και στίχους του Μάνου Χατζιδάκι. Έλα στο φως, παίζω θα δεις.. Ανάγκη πάσα λοιπόν η εσαεί στήριξη των καλών τεχνών και κατ' επέκταση των εργαζομένων σε αυτές!
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tasos Chalkias (@tasos_chalkias_official) στις


Ετικέτες , ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.