Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Golden Visa: Άδεια διαμονής σε επενδυτές… με επικυρωμένη φωτοτυπία διαβατηρίου

Golden Visa: Άδεια διαμονής σε επενδυτές… με επικυρωμένη φωτοτυπία διαβατηρίου Τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τη «Βελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας», καθιστά επισφαλή και αδύναμο τον έλεγχο κατά τη διαδικασία επίδοσης άδειας διαμονής που σχετίζεται με «Χρυσή Βίζα» (Golden Visa).

Με τη σχετική τροπολογία επιδιώκεται η διευκόλυνση και απλούστευση της διαδικασίας επίδοσης των αδειών διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που είναι επενδυτές όταν αυτή διενεργείται μέσω πληρεξουσίων.

Συγκεκριμένα, θεσμοθετείται η πρόβλεψη η επίδοση των αδειών διαμονής να γίνεται με την προσκόμιση επικυρωμένου αντιγράφου του διαβατηρίου και όχι με το πρωτότυπο διαβατήριο.

Μπορεί το θέμα να ακούγεται απλό και αθώο αλλά δεν είναι. Λόγω της διάταξης αυτής εγκυμονεί ο κίνδυνος να δίνονται άδειες διαμονής σε κατόχους παραχαραγμένων ή πλαστογραφημένων εγγράφων που δεν μπορούν να ελεγχτούν για την αυθεντικότητα τους. Το δε γεγονός πως η όλη η διαδικασία θα διενεργείται από πληρεξουσίους, καθιστά ακόμη πιο επισφαλή την επίδοση των αδειών διαμονής.

Καθώς οι εν λόγω άδειες διαμονής ανοίγουν την πόρτα των επενδυτών σε όλη την Ευρώπη είναι ευθύνη της ελληνικής Πολιτείας να ακολουθεί αυστηρούς κανόνες κατά την χορήγηση των αδειών και αυτό πρώτα από όλα συνεπάγεται πως δεν πρέπει να υπάρχουν αμφιβολίες για την ταυτότητα εκείνου που λαμβάνει την άδεια διαμονής.

Να σημειωθεί πως οι συνολικές χορηγήσεις αδειών διαμονής σε επενδυτές - αγοραστές ακινήτων και μέλη της οικογένειάς τους μέσω του θεσμού της Golden Visa με στοιχεία 31 Μαρτίου 2020 έφθασαν στις 22.103, αυξημένες σημαντικά σε σχέση με τον Φεβρουάριο που ήταν 19.836.

Οι συνολικές χορηγήσεις αδειών διαμονής σε επενδυτές-αγοραστές ακινήτων έφθασαν τις 7.414, έναντι 6.692 που ήταν στο τέλος Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, 5.352 άδειες επί συνόλου 7.414 εκδόθηκαν για λογαριασμό Κινέζων αγοραστών. Ακολουθούν οι Τούρκοι με 520 αγορές, οι  Ρώσοι με 379, οι Λιβανέζοι με 158 και οι Αιγύπτιοι με 152.


ΠηγήΕτικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.