Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

H Pfizer ξεκίνησε δοκιμές του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και σε ασθενείς στις ΗΠΑ

Η Pfizer ξεκίνησε δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου κατά του κορονοϊού, BNT162, και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ήδη χορηγήθηκε στους πρώτους ασθενείς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο φαρμακευτικός κολοσσός.

Σημειώνεται ότι η φαρμακοβιομηχανία, που συνεργάζεται με τη γερμανική BioNTech, έχει ξεκινήσει ήδη δοκιμές του πειραματικού εμβολίου σε ασθενείς στη Γερμανία από τα τέλη του προηγούμενου μήνα.

"Με το μοναδικό και ισχυρό πρόγραμμά μας κλινικής μελέτης που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία ξεκίνησε από την Ευρώπη και τώρα επεκτείνεται και στις ΗΠΑ, ανυπομονούμε να προχωρήσουμε γρήγορα με τους συνεργάτες μας στη BioNTech και με τις ρυθμιστικές αρχές για να παρέχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο στους ασθενείς που το χρειάζονται περισσότερο”, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla.

"Το σύντομο χρονικό διάστημα, μικρότερο των τεσσάρων μηνών, μέσα στο οποίο καταφέραμε να περάσουμε από τις προ-κλινικές δοκιμές, σε δοκιμές σε ασθενείς είναι ασυνήθιστο”, πρόσθεσε.

Το πειραματικό εμβόλιο περιέχει γενετικό υλικό που ονομάζεται αγγελιαφόρο RNA ή mRNA. Το mRNA είναι ο γενετικός κώδικας που λέει στα κύτταρα τι πρέπει να φτιάξουν - όπου στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ένα αντιγόνο που μπορεί να προκαλέσει ανοσοαπόκριση απέναντι στον ιό.

Στο πλαίσιο της δοκιμής, το πειραματικό εμβόλιο θα χορηγηθεί σε ενήλικες ηλικίας 18 έως 55 ετών στο πρώτο στάδιο, πριν ξεκινήσει η δοκιμή σε ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας, ανακοίνωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι ελπίζει να συμμετάσχουν στη δοκιμή έως και 360 ασθενείς.

Σημειώνεται ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες από την FDA για τη αντιμετώπιση του Covid-19 και οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με τις προσπάθειες σύμφωνα με αξιωματούχους του τομέα υγείας των ΗΠΑ να αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον 12 έως 18 μήνες.

Η προσπάθεια των Pfizer και BioNTech είναι μία από τις πολλές που βρίσκονται σε διάφορα στάδια εξέλιξης ανά τον κόσμο για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του Covid-19, ο οποίος είχε προσβάλει περισσότερα από 3,5 εκατ. άτομα παγκοσμίως και είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 247.752 ανθρώπους μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 100 πιθανά εμβόλια βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με τουλάχιστον οκτώ εξ αυτών να βρίσκονται στη φάση της δοκιμής σε ασθενείς.

Πηγή


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.